2. liga

Taurus opustil poslední příčku, plzeňské béčko bezkonkurenčně vede

Také regionální mužská soutěž se po zimním spánku vrátila k soubojům o druholigový titul. Po třech jarních kolech došlo ke změně na spodku tabulku, který po vzájemném souboji opustil Taurus a přenechal ho Blovicím. Plzeňská rezerva je stále stoprocentní a o vítězi základní části tak není pochyb.

HBC Plzeň B - HBC Taurus Plzeň 15:0

Jako první vstoupily do hokajbalového jara hokejbalisté Plzně a Taurusu, tedy mužstev z opačných pólů druholigové tabulky. Dvě hostující střely na branku a přes šedesát z domácích holí, nemohlo znamenat nic jiného než debakl. Neuvěřitelných 10 kanadských bodů si připsal Forejt (8+2), sekundovali mu Kastner s Pavlíkem (oba 1+4).

HBC Taurus Plzeň - SK Inter Blovice 5:1

Hned následující týden si hokejbalisté Taurusu po výprasku spravili chuť a odlepili se ode dna soutěže. Blovické hokejbalisty přestříleli a stoprocentním výkonem se prezentoval gólman Marek, jenž odchytal 2/3 utkání. Domácí k vítězství dotáhl kromě maskovaného muže pak zejména tříbodový Koc (2+1).

TJ Tatran Třemošná - HBC Rolling Balwans Plzeň 6:5pp

Domácí Tatran nezačal první jarní utkání vůbec dobře a už ve druhé minutě inkasoval. Do konce úvodního dějství však skóre otočil, což se však v tom prostředním povedlo i hostům. Do závěrečné třetiny se tak šlo za nerozhodného stavu, který vydržel i po 45 minutách. Na řadu tak přišla nastavená pětiminutovka, na jejímž konci rozhodl Tatran v přesilové hře o zisku bodu navíc. Třemi asistencemi se pod vítězství domácích postaral elitní centr Jaroslav Svoboda (0+3).

SK Horní Bříza - TJ Snack Dobřany B 3:2pp

Hosté v tomto utkání vedli ještě deset minut před závěrečným hvizdem o dvě branky, přesto o dělbě bodů rozhodlo prodloužení. Domácí totiž v poslední čtyřminutovce dokázali skóre srovnat a v nastaveném čase navíc uzmout bod navíc. Na straně domácích byl bodově nejvíce vidět Šmucer (0+2), stejným kouskem se pak prezentoval hostující kapitán Mareš (0+2).

HBC Plzeň-Litice - HC Buldoci Stříbro 4:1

Zaváhání v té době druhé Třemošné využili hokejbalisté plzeňských Litic, kteří se tak posunuli na dostřel průběžné stříbrné pozici. V utkání v němž měly oba celky k dispozici pět přesilových her, se v početní výhodě, ale i nevýhodě, prosadil ten domácí a zaslouženě tak bral tři body. Nejvíce se dařilo Holubovi s Rábem (oba 1+1), přes 93 % úspěšnosti se pak dostal Tříska.

SK Inter Blovice - HC Buldoci Stříbro 1:5

Stříbrští Buldoci opět zamířili k venkovnímu utkání, v němž však tentokrát, na půdě posledního Interu, slavili vítězství. Hosté vedli od třinácté minuty a postupně vedení navyšovali. O nulu přišel buldočí gólman Sládek jen šestnáct vteřin před koncem, kdy domácí využili přesilovou hru. Nejproduktivnějším hráčem byl Svoboda (1+2), přes 94 % úspěšnost se pak dostal již zmiňovaný gólman Buldoků.

HBC Plzeň-Litice - TJ Tatran Třemošná 3:1

Souboj hraný ve Štruncových sadech ovlivnily místy velmi podivné verdikty rodinné dvojice, které kouskovaly hru a obě mužstva se nemohla dostat do tempa. V sedmé minutě využili domácí jednu z nabídnutých přesilovek a další ránu uštědřili soupeři hned po začátku druhé třetiny. Hostům se sice následně podařilo také prosadit v početní výhodě, poslední slovo však měli domácí, kteří deset minut před koncem slavili další přesilovkový gól. Gólman domácích Košňar předvedl 20 zákroků a udržel si 95 %.

HBC Rolling Balwans - SK Horní Bříza 2:5

V duelu týmů z poloviny tabulky, uspěl hostující, který na jaře předvádí zlepšené výkony. Za vítězstvím si šel již od páté minuty, kdy se ujal vedení, které ve druhé třetině navýšil na tříbrankové. Domácí korigovali závěrečné skóre až v poslední desetiminutovce a zůstali bez bodu. Dvě úspěšné přihrávky si do statistik zapsal domácí Razým (0+2), na opačné straně se dvakrát střelecky prosadil Šmucer (2+0).

TJ Snack Dobřany B - HBC Plzeň B 2:3

Zajímavý duel byl k vidění v dobřanské Pebal aréně. V utkání obou extraligových rezerv, byla nakonec úspěšná ta plzeňská, která o zisku tří bodů rozhodla brankou pět minut před koncem. Hosté jako první vedli, domácí však skóre otočily a stejný kousek v závěrečné třetině předvedla Plzeň. V jejím dresu se dvakrát prosadil mladý Štulc (2+0), dvě přesné asistence adresoval Ondřej Benedikt, kterého napodobil domácí sedmnáctiletý Vajda (oba 0+2).

HBC Taurus Plzeň - HC Buldoci Stříbro 0:6

Domácí hostující Buldoky přestříleli, ti však měli v brance výtečného Růžičku, který pokryl všechny vyslané projektily z hokejek domácích. Na první branku se čekalo až do jedenácté minuty a od té doby lovil mček za svými zády jen domácí gólman. V buldočím dresu zářil především Svoboda (2+2), kterému sekundoval Němčák (2+1).

TJ Tatran Třemošná - SK Inter Blovice 6:4

Domácí, papírový favorit, se na vítězství pořádně nadřel a rozhodl o něm de facto až v koncovce utkání. Bez šťávy hrající domácí prohrávali od šesté minuty, o pět minut později však skóre překlopili na svojí stranu a i přes mocný finiš soupeře, utkání dovedli do vítězné koncovky. Dva přesné zásahy si připsal domácí obránce Lukáš Komanec (2+0).

HBC Plzeň B - HBC Rolling Balwans Plzeň 15:5

Šedesát střel na branku vyslali domácí čepele, čtvrtina z nich skončila změnou ve skóre. Mečouni využili pět přesilových her a už v deváté minutě vedli o 4:0. Hattrick si připsal zkušený Ondřej Benedikt (3+2), tři přesné pasy předvedl ještě zkušenější Kastner (2+3). Shodnou bilanci tří bodů měli také hostující Honomichl s Pavelkou (oba 2+1).

HBC Plzeň-Litice - SK Horní Bříza 4:3ss

Favorizované Litice se utkáním vcelku protrápily, nakonec však odcházely o jeden bod bohatší než rival. Hostující celek vyhrál úvodní dějství o dvě branky, stejný počin však předvedli v prostředním i domácí. Vyrovnaně skončila i závěrečná třetine, ve které se v jedné minutě radovali nejdříve domácí z vedení, avšak hned na to hosté z vyrovnání. Nastavená hra rozuzlení nepřinesla, o vítězi rozhodla dovednostní soutěž. Utkání vyšlo bodově především domácímu Plohmerovi, který si připsal i rozhodující nájezd (2+2).

O nadcházejícím víkendu na nás čeká například souboj druhých Litic se suverénem soutěže anebo duel sedmých Balwanů s šestými Dobřany.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9