2. liga

Druholigovým králem podzimu je rezerva Plzně, bodové rozdíly dalších celků jsou minimální

Pro většinu západočeských celků skončila podzimní část druholigové soutěže. O prvním prosincovém víkendu je na programu již jen dohrávka mezi půlmistrem z Plzně a stříbrskými Buldoky. Sedmý tým dělí od druhého pouhých 5 bodů a tak se máme v jarní části na co těšit.

Týmy odehrály na podzim devět, resp. osm utkání, rezerva Plzně prozatím sedm. Tu však čeká 3. prosince dohrávané utkání a bez ohledu na jeho výsledek, přezimuje suverénně na prvním místě, když jako jediný celek neokusil hořkost porážky.

Plzeň si v posledních třech utkáních hladce poradila se svými soupeři, o čemž vypovídá skóre 20:5.

SK Inter Blovice - HBC Plzeň B 3:7

Plzeň si na půdě nováčka počínala zkušeně a ve třinácté minutě vedla o dvě branky. Domácím se podařilo na začátku druhé třetiny stáhnout manko, hosté se však během deseti minut prosadili hned třikrát a vytvořili si tak rozhodující náskok. V plzeňském dresu se nejvíce dařilo Ondřeji Benediktovi (1+3) a tříbodovým Forejtovi (2+1) s Jaroslavem Kejřem (2+1), na straně domácích si tři kanadské body připsal Zdrha (1+2).

HBC Plzeň B - TJ Tatran Třemošná 9:0

Utkání připomínalo hru kočky s myší. Mečouni nedali Tatranu žádnou šanci a hladce získali tři body. Hattrick si připsal Zeman (3+0), dvakrát se prosadil Ondřej Benedikt (2+1).

HBC Plzeň B - SK Horní Bříza 4:2

Domácí vedli o dvě branky, hosté na konci úvodního dějství vyrovnali, ale to bylo z jejich hokejek vše. Domácí i tento duel zvládli a připsali si sedmou výhru. Tři kanadské body si připsali domácí Kastner (1+2) a Forejt (2+1).

Třemošenskému Tatranu se v posledních čtyřech utkáních příliš nedařilo a získal jen čtyři body.

HC Buldoci Stříbro - TJ Tatran Třemošná 4:1

Hosté domácí Buldoky přestříleli, ale prosadili se jen jednou, a to v závěru z přesilové hry. Domácím se podařilo v první třetině dopravit míček do branky hned třikrát a to byl nakonec rozhodující náskok. Domácí brankář Sládek vychytal výhru díky úspešnosti téměř 97 %.

TJ Tatran Třemošná - SK Horní Bříza 3:1

V územním derby se ujali vedení hosté již v první mutě utkání. Domácí však zabrali ve druhém dějství a skóre překlopili na svou stranu. V závěru pak pečetili svoji výhru gólem do prázdné branky. Domácí gólman Pop slavil výhru s úspěšností téměř 95 %.

TJ Snack Dobřany B - TJ Tatran Třemošná 3:2ss

Dramatické utkání v dobřanské hale zachraňovali třemošenští až ve třetí třetině, díky úspěšně proměněné přesilové hře. Domácí vedli dvakrát o jednu branku, nakonec však utkání dospělo i po pětimunovém prodloužení do samostaných nájezdů. V něm byli úspěšnější domácí, kteří tak brali o bod navíc. Dvě branky si připsal v dresu Šneků extraligový Kolařík (2+0), na druhé straně připravil obě branky svého týmu Radek Komanec (0+2).

Dobřanští Šneci získali z posledních pěti utkání sedm bodů, největším překvapením byla porážka s posledním Taurusem.

HBC Plzeň-Litice - TJ Snack Dobřany B 7:2

Plzeňský celek rozhodl o své výhře zejména ve druhé třetině kdy se prosadil čtyřikrát a přetavil tak svou střeleckou převahu. Na třech brankách se podíleli Slanec (0+3) a Vlasák (2+1).

TJ Snack Dobřany B - SK Inter Blovice 9:3

Domácí Šneci měli v tomto utkání jasnou střeleckou převahu a po vyrovnané první třetině, rozhodli o své výhře v prostředním dějství. K nezastavení byli pětibodoví Neumaier (2+3) a Šlehofer st. (1+4).

HBC Taurus Plzeň - TJ Snack Dobřany B 3:1

Poslední celek soutěže si v tomto utkání vyšlápl na papírového favorita a překvapivě bral všechny tři body. Ve střelecky vyrovnaném duelu se dvakrát prosadil na konci úvodního dějství a svůj náskok ještě navýšil na začátku druhé třetiny. Hosté pouze korigovali výsledek deset minut před koncem a překvapení bylo na světě. Dvě vstřelené branky si připsal Opluštil (2+0).

TJ Snack Dobřany B - HC Buldoci Stříbro 5:4pp

Buldoci se ujali vedení hned ve druhé minutě a do šaten šli s dvoubrankovým náskokem. Domácí utkání zdramatizovali v závěrečných pěti minutách kdy dohnali manko a utkání tak poslali do prodloužení. V něm dokonali na konci druhé minuty obrat a získali bod navíc. Čtyři kanadské body vyprodukoval domácí Neumaier (2+2).

Stříbrským Buldokům se v posledních třech zápasech příliš nedařilo a připsali si pouze jedinou výhru po nájezdech.

SK Horní Bříza - HC Buldoci Stříbro 4:5ss

V tomto utkání se oba celky přetahovaly o vedení a jeho koncovka dospěla až k samostatným nájezdům. V nich byli úspěšnější hosté a slavili zisk dvou bodů. Dva úspěšné zásahy si připsal stříbrský Němčák (2+0).

HBC Rolling Balwans Plzeň - HC Buldoci Stříbro 6:3

Utkání nezačali hosté dobře a již v deváté vteřině inkasovali. Na začátku druhého dějství sice vyrovnali, ale poté v této části inkasovali další čtyři branky a ztratili naději na úspěch. Dvakrát skórovali Razým (2+1) a Pavelka (2+0).

Plzeňské Litice zvítězily z posledních čtyř utkání hned třikrát a posunuly se v průběžné tabulce na pátou pozici.

HBC Rolling Balwans Plzeň - HBC Plzeň-Litice 6:4

Hosté si vypracovali již v páté minutě dvoubrankový náskok, o který však do první sirény přišli. Domácí vývoj utkání otočili na začátku třetí třetiny, kdy dvěma slepenými góly rozhodli o své výhře. Třemi kanadskými body se v dresu Balwanů prezentoval Razým (1+2).

Oslava vstřelené branky Balwanů v utkání s plzeňskými Liticemi. Autor: Jakub Juroško.

SK Inter Blovice - HBC Plzeň-Litice 2:6

Jako první udeřili v tomto utkání plzeňští, kteří se v koncovce úvodní třetiny prosadili hned dvakrát a když na začátku závěrečného dějství, v rozmezí pěti minut, přidali další tři branky, bylo o osudu duelu jasno. Čtyři body do tabulky produktivity si připsal Ráb (2+2).

HBC Plzeň-Litice - HBC Taurus Plzeň 8:0

K utkání dorazili hosté s osmi hráči do pole a za celé utkání vyprodukovali jen osm střel. V souboji Davida s Goliášem si nejlépe vedli tříbodoví Plohmer (3+0), kapitán Šiman (0+3) a navrátilec Papán (0+3).

Balwani předvedli v posledních čtyřech duelech nevyrovnané výkony a výsledkem byly dvě výhry.

SK Inter Blovice - HBC Rolling Balwans Plzeň 7:5

Balwani nedokázali navázat na předchozí výhru proti plzeňským Liticím a přestože domácí celek přestříleli, odjížděli s prázdnou. Čtyři kanadské body si připsal domácí šestnáctiletý talent Martin Král (1+3), čtyři branky připravil pro své spoluhráče balwanský Homolka (0+4).

HBC Rolling Balwans Plzeň - HBC Taurus Plzeň 2:3pp

Na první branku se v tomto utkání čekalo do začátku třetí třetí, kdy v rozmezí dvou minut viděli diváci hned tři. Domácí Balwani zachraňovali duel až osm sekund před koncem, kdy ho poslali do prodloužení. V něm se nakonec radovali hosté, kteří si připsali do tabulky o bod navíc. Obě branky Balwanů vstřelil Razým (2+0), skvělým výkonem se prezentoval hostující gólman Marek, jenž měl úspěšnost zákroků nad 93 %.

Horní Bříza si v posledních čtyřech duelech připsala jen jedinou výhru nad posledním celkem soutěže.

SK Horní Bříza - HBC Taurus Plzeň 8:2

Domácí se z jednadvaceti střel prosadili osmkrát, hosté z osmi hned dvakrát. O zisku bodů bylo jasno v polovině utkání, kdy vedli domácí o čtyři branky. Na pěti z celkových osmi se podílel Filip Lang (2+3), na čtyřech pak jeho bratr Martin (1+3).

Nováčkovi z Blovic se z posledních tří zápasů povedl jediný, a to ten proti Balwanům na domácí půdě.

Závěr podzimu vyšel skvěle Taurusu, který ze tří zápasů vytěžil pět bodů a umazal tak nulu na svém bodovém kontu.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9