2. liga

Velmi dobře nám funguje spojení zkušeností a mládí, těší Marka Forejta

Plzeňský B-tým navázal na minulou úspěšnou sezonu a po podzimní části vede tabulku druhé ligy v regionu Čechy Západ. Ani jedno utkání neprohrál a je na čela v několika statistikách. Nejvíce kanadských bodů v soutěži zatím posbíral Marek Forejt, který se rozpovídal o skvěle rozehrané sezoně.

Chodíme hrát pro radost a samozřejmě chceme vyhrávat

Marku, v podzimní části jste s plzeňským B-týmem neztratili žádný bod. Jste na čele tabulky s osmibodovým náskokem, a ještě máte odehrané o utkání méně. Jak se ohlížíš za podzimem?

Podzim asi nelze hodnotit jinak než pozitivně. Stabilními, především týmovými výkony jsme zvládli všechna utkání držet pod kontrolou a dotáhnout do vítězného konce.

S týmem jste ovládli několik statistik. Nastříleli jste nejvíce branek, nejméně jste jich obdrželi nebo v oslabení jste měli úspěšnost přes 90 %. Co bys nejvíce vyzdvihl?

Asi není jedna věc, kterou bych chtěl vyzdvihnout. Statistiky vyplývají z herní pohody, především z toho, že chodíme hrát pro radost a samozřejmě chceme vyhrávat. Velmi dobře nám funguje spojení zkušeností a mládí.

Dařilo se Ti také v osobních statistikách. Po podzimní části jsi s osmi góly a devíti asistencemi nejproduktivnějším hráčem druhé ligy regionu Čechy Západ. Na jakou gólovou situaci nejvíce vzpomínáš?

Ono to v tabulce statistik vypadá sice hezky, ale bohužel k tomu patří také spousta zahozených šancí, takže spokojen úplně nejsem.. Naštěstí si se Standou Kastnerem, se kterým většinu zápasů nastupuji, nemáme moc co vyčítat – on sice vede tabulku střelců, ale taky by spálil i vodu. Žádnou konkrétní situaci si nevybavím, většinou mi v hlavě zůstanou hlavně ty neproměněné šance.

Myslím, že to nebyl úplně špatný výkon, doplatili jsme na proměňování šancí

V rámci Českého poháru jste došli do druhého kola, kde jste nestačili na extraligový tým Dobřan. Jaký byl souboj s mužstvem z naší nejvyšší hokejbalové soutěže?

Obdobně jako v prvním kole proti kladenským Mašinám to byl úplně jiný zápas, než na které jsme z ligy zvyklí, a i když jsme prohráli, myslím, že to nebyl úplně špatný výkon. Doplatili jsme bohužel na proměňování šancí a soupeř postoupil zaslouženě.

Zimní přestávka bude za chvíli u konce a už se blíží soutěžní zápasy. Jak probíhala příprava? Na co jste se zaměřovali?

Příprava probíhala především individuálně, až na konci února se ukáže, kdo se poctivě připravil a kdo využil pauzu jen k odpočinku. (úsměv)

Do jarní části vstoupíte už na konci února. Jak se zase těšíte do soutěžních zápasů? Je hlavním cílem obhájit titul?

Já osobně se těším hodně, ta herní pauza je dlouhá. Prvním cílem je, řekl bych zakončit základní část na prvním místě. V play off pak začíná nová soutěž, ve které půjdeme zápas od zápasu stejně jako v loňské sezóně. Věřím, že pokud nás nebudou trápit zranění, o obhajobu se popereme. Jak jsem zmínil v předchozích otázkách, všichni v týmu velice neradi prohráváme.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9