Extraliga dorostu

Plzeň má kvalitní tým, ať už je to trenér či samotní hráči, těší posilu dorostu Jakuba Chána

Extraliga dorostu je v jarní části v plném proudu a také v této mládežnické soutěži dochází k přestupům. Na hostování do Plzně zamířil do této kategorie Jakub Chán, který ještě na konci března hrál za Kert Park. Pražský útočník už na západě Čech působí od začátku sezóny také v juniorech.

Plzeň má tuto sezónu dobře našlápnuto k dobrému výsledku

Jakube, na konci března jste nastoupil do posledního utkání za dorost Kert Parku a od dalšího zápasu už budete hrát v této mládežnické kategorii za Plzeň, kam jste přišel na hostování. Co Vás přivedlo k dorostencům na západ Čech?

Vím, že Plzeň má kvalitní tým, ať už je to trenér či samotní hráči a když přišla tato nabídka, neváhal jsem. Od začátku sezóny jsem koukal na výsledky zápasů, myslím si, že Plzeň má dobře našlápnuto k tomu, udělat tuto sezónu dobrý výsledek a i to byl jeden z důvodů k tomu, že jsem se rozhodl jít na hostování.

Plzeň hraje oproti Kert Parku v jiné divizi, ale v rámci projektu eXcellent League jste se s ní utkal a v zápase jste vsítil také jediný gól za pražský tým. Jaký to byl soupeř?

Jak jsem říkal, Plzeň má kvalitní tým a pro Kert Park to bylo určitě skvělé zpestření zimní přípravy a i na velkém hřišti ukázali svojí sílu.

O víkendu už za plzeňské dorostence odehrajete první utkání, představíte se v Suchdole nad Lužnicí. Jak se na premiérový souboj těšíte?

Na premiérový zápas v Suchdole nad Lužnicí se těším moc a věřím, že dokážeme vyhrát za tři body.

Jakub Chán o víkendu nastoupí za mečouny do prvního utkání v Extralize dorostu, v juniorech už působí od podzimní části. Autor: Jana Nekolová.

Kluci mě vzali mezi sebe, máme skvělou partu

Nebude to pro Vás ale první zápas v dresu Plzně, od září tam také bojujete za juniory. V nejstarší mládežnické kategorii je to Vaše první sezóna. Naplnilo angažmá v Plzni zatím Vaše očekávání?

Moje očekávání se určitě naplnila, kluci mě vzali mezi sebe, máme skvělou partu a doufám, že dojdeme co nejdál v play off.

Celou kariéru jste do letošní sezóny oblékal jen dres Kert Parku. Jaká to byla změna působit v jiném klubu a také si zvyknout na dojíždění?

Na Kertu hraju celý život a po posledním zápase v Opavě za Kert Park to bylo dost emoční, ale jsem připraven plnit jakoukoliv roli v týmu a co nejvíce týmu pomoct, ať už je to v kategorii dorostu či juniorů.

Na podzim jste si také zapsal premiéru v A-týmu Kert Parku, když jste v rámci Českého poháru odehrál utkání proti berounským Keltům. Jaká to byla zkušenost?

Za tuto možnost jsem neskutečně moc vděčný trenérům A-týmu Kertu. Byla to super zkušenost, ukázalo mi to hodně věcí, na kterých je třeba stále pracovat.