2. liga

Celkově čísla moc nesleduji, ale kluky se budu snažit pokaždé co nejvíce podržet, říká Jaroslav Pop

Třemošná vstoupí do jarní části z druhého místa. Svými výkony se na tom podílel také brankář Jaroslav Pop, který měl na podzim nejlepší úspěšnost zákroků ve druhé lize regionu Čechy Západ. Během podzimu se v jednom utkání objevil také jako útočník. Nejen o tom se rozpovídal více.

Musím všechny pochválit za týmový výkon

Jardo, s Třemošnou jste po podzimní části na druhém místě. Mezi druhou a šestou pozicí je ale jen rozdíl tří bodů. Jaký byl podzim z tvého pohledu?

Z mého pohledu byl podzim určitě příjemně povedený. Samozřejmě je vždy co zlepšovat, ale musím všechny pochválit za týmový výkon a věřím, že do jarní části nastoupíme zase o něco lepší.

V první části sezóny jste vyhráli pět zápasů, jednou jsou prohráli po samostatných stříleních a třikrát nezískali žádný bod. Na jaké utkání nejvíce vzpomínáš a překvapil Tě na podzim někdo ze soupeřů?

Nejsem zrovna fanoušek nájezdů, a tak asi nejvíce vzpomínám na náš poslední zápas podzimu proti Dobřanům. Myslím, že jsme hráli velmi dobře, ale nakonec rozhodly právě nájezdy ve prospěch soupeře.

S úspěšností zásahů 92,66 % jsi nejlepším brankářem podzimu ve druhé lize regionu Čechy Západ. Jak těžké bude podle tebe udržet tuto pozici také v jarní části?

Myslím, že tato úspěšnost hlavně odráží náš výkon jako celku a značí, že se nám na podzim převážně dařilo. (smích) Celkově čísla moc nesleduji, ale kluky se budu snažit pokaždé co nejvíce podržet.

Momentka z Temošná Cupu 2023. Autor: Eliška Žatkovičová.

Vyšší cíle platí i pro letošní ročník, čeká nás ale ještě dlouhá cesta

V říjnu jsi nastoupil do utkání proti Stříbru jako útočník. Jaké to bylo po delší době zpestření zahrát si takto v soutěžním zápase?

Řekl bych, že to bylo spíše uvědomění, abych upevnil svoji pozici v brance. (smích) Pokud mě taková příležitost znovu napadne, tak musím mnohem více natrénovat.

Za necelý měsíc už vstoupíte do jarní části, první utkání odehrajete proti týmu Rolling Balwans. Jak probíhala zimní příprava? Měli jste společné tréninky nebo převážně individuální?

Přístup v zimní přípravě byl spíše individuální, ale věřím, že jsme si přípravou jisti a že následující společné tréninky zodpovědně odmakáme. První zápas proti „Balwanům“ určitě nebude jednoduchý.

V minulé sezóně jste s týmem došli do semifinále. Jsou cíle pro letošní ročník ještě vyšší?

Vyšší cíle platí i pro letošní ročník, čeká nás ale ještě dlouhá cesta, kterou pevně doufám zvládneme s velkým úspěchem.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9