2. liga

Taurus stále bez bodu, Horní Bříza už je čtvrtá

Další dvě hrací kola má za sebou západočeská 2. liga. V obou byla stoprocentní Horní Bříza, která se vyhoupla na průběžnou čtvrtou příčku a také Plzeň, jenž si upevnila pozici lídra. Naopak dvě porážky si připsaly Blovice, které se tak propadly na předposlední místo a Taurus, jenž je stále bez bodu.

TJ Tatran Třemošná - HBC Taurus Plzeň 8:3

Vítězství favorita utkání se nerodilo hladce. Po dvou třetinách měli domácí náskok pouhé jedné branky a o svém vítězství nakonec rozhodli v závěrečné třetině. Během ní nasázeli pět branek a rozhodli utkání ve svůj prospěch. Dvakrát se prosadili v přesilové hře. Tři asistence si připsal kapitán Toman (0+3), premiérovou branku v oranžovém dresu si připsal Juroško (1+0).

SK Horní Bříza - SK Inter Blovice 5:1

Domácí o své výhře rozhodli ve druhé třetině, ve které vstřelili tři branky. Hostům se podařilo korigovat skóre v oslabení, ale na bodový zisk to celkově nestačilo, protože se prosadili z jedenácti střel jen jednou. Domácí tým táhl k zisku tří bodů čtyřbodový Šmucer (2+2), gólman Záhrubský pak předvedl úspěšnost téměř 91 %.

HBC Plzeň B - HBC Plzeň-Litice 3:1

Dramatické utkání se odehrálo v plzeňské Precol aréně. Domácí celek posílen o několik hráčů extraligového A-týmu dlouho hledal recept na dobře hrající litické hráče. Litičtí šli ve třinácté minutě do vedení a to drželi až do koncovky druhé třetiny. V poslední sedmiminutovce pak překlopili domácí sóre na svoji stranu a devět statečných v modrých dresech na bodový zisk nedosáhlo. Na všech brankách se podílel kapitán extraligového A-týmu Kunzmann (1+2), dvěma body se nenachali zahanbit také extraligový Vobruba (2+0) a Kejř (0+2).

TJ Snack Dobřany B - HBC Rolling Balwans Plzeň 3:2

Těsné vítězství uhájila na svém hřišti dobřanská rezerva nad plzeňskými Balwany. Hosté vyrovnali deset minut před koncem zásluhou proměněné přesilové hry, ale o necelé tři minuty později vstřelili domácí rozhodující branku. Činili se především oba gólmani. Na straně Šneků měl Malotín úspěšnost přes 91 %, na straně Balwanů pak Hadraba téměř 92,5 %.

SK Inter Blovice - HBC Plzeň B 3:7

Lídr soutěže zavítal na blovické hřiště, ze kterého si vcelku v pohodovém tempu odvezl vysokou výhru. Rozhodující náskok si vytvořil v úvodním dějství, kdy vstřelil dvě branky, následující třetiny pak byl vždy o jednu branku lepší než jeho domácí soupeř. Tři kanadské body si připsal blovický Zdrha (1+2), čtyři pak jeho soupeř Benedikt (1+3).

HC Buldoci Stříbro - TJ Tatran Třemošná 4:1

Stříbrští Buldoci si vyšlápli na třemošenský Tatran, který tahal po celé utkání za kratší konec. Domácí se prosadili v úvodní třetině hned třikrát a v polovině utkání už vedli o čtyři branky a drželi čisté konto. O to přišel domácí gólman pět minut před koncem, ovšem tato trefa už jen korigovala výsledné skóre. Hosté domácí přestříleli, ale narazili na skvělého Sládka v brance, který si udržel úspěšnost zákroků téměř 97 %.

SK Horní Bříza - HBC Taurus Plzeň 8:2

Zvedající se Horní Bříza si hladce poradila s posledním celkem souttěže a to ji vyneslo ze dna tabulky až na průběžné čtvrté místo. Domácí otevřeli skóre v oslabení a postupně si vytvořili čtyřbrankový náskok, který ještě umocnili v šestibrankový. Pět kanadských bodů si připsal Filip Lang (2+3), kterému sekundoval čtyřbodový bratr Martin (1+3).

HBC Plzeň-Litice - TJ Snack Dobřany B 7:2

Souboj mezi plzeňskými Liticemi a posledním finalistou z Dobřan, zvládli lépe trochu překvapivě, v posledních utkáních trápící se domácí. Po dvou třetinách vedly Litice o pět branek a vítězství si utéct nakonec nenechaly. Posunuly se tak o jedno místo výše, o bod pod svého posledního soupeře. V domácím dresu řádili především tříbodoví Vlasák (2+1) se Slancem (0+3).

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9