2. liga

Dobřany vítězem základní části, startuje play off

Poslední kolo nadstavby rozhodlo o vítězi dlouhodobé části sezony a o složení čtvrfinálových dvojic pro nadcházející vyřazovací část. Na dálku bojovaly o triumf v základní části týmy rezervy Dobřan a plzeňských Litic. Ty zaváhaly v domácím utkání s Horní Břízou a nakonec skončily o bod druhé.

Dobřany totiž v Precol Aréně deklasovaly Balwany a ti tak definitivně přišli o účast ve vyřazovacích bojích. Stejně jako Balwanům skončila sezona i pro poslední Taurus a celek Fireballu, který statečně vzdoroval C-týmu Plzně. Stříbro dvěma výhrami přeskočilo Třemošnou a do play off jde z páté pozice.

HC Buldoci Stříbro - HBC Taurus Plzeň 6:2

První víkendové utkání Buldoci s přehledem zvládli a soupeře zasypali téměř šedesáti střelami. Taurus se naopak se sezonou rozloučil další prohrou a svůj bodový zisk tak ukončil na číslovce 9. Do statistik se kanadskými body třikrát zapsali domácí Plohmer (1+2) s Němčákem (0+3). Domácí gólman Růžička měl 92 % úspěšnost zásahů.

HC Buldoci Stříbro - TJ Tatran Třemošná 5:3

I druhé víkendové utkání domácí Buldoci dovedli do vítězného konce a touto výhrou svého soupeře v konečné tabulce základní části přeskočili. Střelecky vyrovnaný duel rozhodli domácí především ve druhé třetině, kdy se prosadili čtyřikrát. Dvěma kanadskými body táhli domácí k výhře zejména Němčák a Míkovec (oba 1+1), na druhé straně si dva body připsal Toman (0+2). Domácí gólman Růžička měl tentokrát úspěšnost zákroků přes 92 %.

HBC Plzeň-Litice - SK Horní Bříza 4:3ss

Litičtí nezvládli na domácí půdě zvítězit za tři body a tak po samostatných nájezdech ztratili bod chybějicí k triumfu v základní části. Hosté ovládli úvodní třetinu, domácí naopak třetí, přestože 71 vteřin před jejím koncem poslali hosté utkání do prodloužení. V něm pětiminutovka nepřinesla žádný přesný střelecký pokus a na řadě tak byly nájezdy. Jedinou a rozhodující trefu si v osmé sérii připsal plzeňský obránce Štěrba a bod navíc tak braly domácí Litice. 

HBC Rolling Balwans Plzeň - TJ Snack Dobřany B 0:10

Vítěz základní části nedal soupeři žádnou šanci a po úvodním dějství měl tříbrankový náskok, který navýšil na konečný desitbrankový. Šest kanadských bodů si připsali Kobr (3+3) s Neumaierem (1+5), další vychytané čisté konto slavil Fukárek st.

HCB Fireball 99 Plzeň - HBC Plzeň C 3:5

Posledním utkáním v základní části západočeské 2. ligy byl duel domácího celku, který již ztratil možnost postupu do play off a plzeňské rezervy, která nakonec obsadila čtvrté místo. Domácí vedli od druhé minut, hosté však srovnali, skóre otočili a přestože Fireball dokázal ještě dvakrát vyrovnat, vítězstvi nakonec brali přeci jen hosté. Dvakrát se střelecky prosadili Honomichl a hostující Kastner (oba 2+0).

O tomto víkendu čeká předkolo play off na čtveřici týmů, které se utkají v sérii hrané na dvě vítězství. Třetí Horní Bříza začne na domácím hřišti proti třemošenskému Tatranu, plzeňský C-tým vyzve v Precol Aréně stříbrské Buldoky. V neděli v poledne se pořadatelství otočí, případný třetí duel se odehraje v tentýž den opět na hřišti lépe postaveného týmu v tabulce po základní části. Dobřanští Šneci a plzeňské Litice na svého soupeře pro další víkend čekají. Budou jimi favorité čtvrtfinálových sérií? Anebo některý z celků překvapí? Odpověď budeme znát nejdříve v neděli odpoledne.

Sobota 20. května 2023 | 1. čtvrtfinálová utkání
SK Horní Bříza - TJ Tatran Třemošná (16.00)
HBC Plzeň C - HC Buldoci Stříbro (17.00)

Neděle 21. května 2023 | 2. čtvrtfinálová utkání
TJ Tatran Třemošná - SK Horní Bříza (12.00)
HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň C (12.00)

Neděle 21. května 2023 | případná 3. čtvrtfinálová utkání
SK Horní Bříza - TJ Tatran Třemošná (16.00)
HBC Plzeň C - HC Buldoci Stříbro (18.00)

Sobota 27. května 2023 | 1. semifinálová utkání
TJ Snack Dobřany - vítěz čtvrtfinále (00.00)
HBC Plzeň-Litice - vítěz čtvrtfinále (16.00)

Neděle 28. května 2023 | 2. semifinálová utkání
vítěz čtvrtfinále - TJ Snack Dobřany (12.00)
vítěz čtvrtfinále - HBC Plzeň-Litice (12.00)

Neděle 21. května 2023 | případná 3. semifinálová utkání
TJ Snack Dobřany - vítěz čtvrtfinále (17.30)
HBC Plzeň-Litice - vítěz čtvrtfinál (18.00)

Sobota 3. června 2023 | 1. finálové utkání
vítěz semifinále - vítěz semifinále (00.00)

Neděle 4. června 2023 | 2. finálové utkání
vítěz semifinále - vítěz semifinále (00.00)

Sobota/Neděle 10./11. června 2023 | případné 3. finálové utkání
vítěz semifinále - vítěz semifinále (00.00)