2. liga

Datlové se vracejí do čela, Třemošná propadla a Balwani pokračují v bodové sérii

Blatná zvítězila na domácí půdě v posledním podzimním utkání nad plzeňským béčkem, přestože po dvou třetinách prohrávala o dvě branky a vrátila se tak do čela regionální soutěže. Třemošná nezvládla duel ve Štruncových sadech a odjížděla s nadělenou desítkou.

Blatná se vrátila do čela soutěže

Hokejbalisté Balwans navázali na předešlá utkání, ve kterých bodovali a tentokrát si připsali vítězství za tři body. Plzeňská rezerva si před výjezdem na hřiště aktuálně vedoucího celku doma hladce poradila s posledním celkem. Právě hráči Taurusu čekají i nadále na první bodový zisk. Dokážou do zimní pauzy změnit nulu v kolonce získaných bodů?

HBC Taurus Plzeň - HBC Plzeň 1:15

V pohodovém tempu odehráli hostující hokejbalisté sváteční utkání ve své hokejbalové hale a před výjezdem do Blatné se více než dobře naladili. Své vedení navyšovali od úvodní branky na konci druhé minuty a počet jejkich přesných zásahů se nakonec zastavil na číslovce patnáct. Hattrick si připsal matador Kastner a šestnáctiletý talent Polák. Vydařený večer si připsali i Jaroslav Kejř s Peroutkou, jenž si do osobnmích statistik připsali pět kanadských bodů.

TJ Blatná Datels - HBC Plzeň 5:4

O čtyři dny později se plzeňská rezerva vydala na jih Čech, kde byla nakonec velmi blízko dalšímu vítězství. Do vedení šli totiž právě hosté a to na začátku šesté minuty zásluhou Pavlečky. Na začátku druhé třetiny se sice poprvé v utkání prosadil Bran, ale plzeňští hráči do konce této části opět získali vedení na svou stranu. Nemýlili se Reiser a Kristl. Závěrečné dějství už, ale patřilo domácím a to především jejich největším hvězdám. Tři branky Brauna a jedna Vintera znamenala obrat v utkání a celkové vítězství. Domácí Blatná tak zakončila své podzimní učinkování se ztrátou jediného bodu!

HBC Plzeň-Litice - TJ Tatran Třemošná 10:2

Souboj třetího celku se čtvrtým byl k vidění ve Štruncových sadech. Domácí diktovali tempo hned od začátku a s podporou jistého výkonu gólmana Třísky (v utkání úspěšnost zákroků přes 93 %) dovedli utkání k jasné výhře. V utkání se prosadila zejména první útočná formace domácích (Šiman - Juroško - Böhm) a všichni její členové si připsali dvě vstřelené branky. Litičtí tak snížili náskok soupeře v tabulce již na pouhý bod!

HCB Fireball 99 Plzeň - HBC Rolling Balwans Plzeň 3:5

V souboji celků ze středu tabulky nezvládli domácí roli papírového favorita. Hosté hráli uvolněně i obětavě a prodloužili svoji bodovou šňůru. Balwani se ujali vedení díky proměněným přesilovým hrám, domácí však skóre ve druhé části utkání otočili a před závěrečným dějstvím šli do šatny jako vedoucí tým. Hosté však v závěrečné třetině předvedli stejný kousek, na který Fireball již nedokázal zareagovat. Ve vyrovnaném a tvrdém duelu tak odešli s prázdnou domácí, kteří přepustili průběžnou pátou příčku právě svému soupeři.

HBC Taurus Plzeň - HC Buldoci Stříbro 6:8

I po utkání posledního celku s předposledním zůstal Taurus bez bodového zisku. Na dělbě bodů nezměnil nic ani fakt, že právě domácí šli v tomto utkání do vedení, zásluhou Nejedlého, který si nakonec připsal hattrick. Stříbrští hráči však ještě do závěrečného hvizdu první třetiny skóre otočili a v té druhé si vytvořili rozhodující náskok. Stejný počin jako domácí hráč předvedli Němčák s Fišerem, kteří rozšířili počet vstřelených hattricků. Domácí ve třetí třetině utkání zdramatizovali a dostali se na dostřel. Hosté však tlak ustáli a po šesti utkáních si připsali opět výhru.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9