2. liga

V čele 2. ligy tři tými s devíti body. Nejlepší skóre má Blatná.

Po kompletně odehraném třetím kole západočeské regionální 2. ligy, vede jihočeský celek z Blatné, který obdržel v součtu pouhé dvě branky! Se stejným počtem bodů pronásledují Jihočechy hráči Horní Břízy a Třemošné, která má však odehráno o jedno utkání více.

TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň B 3:4ss

Nejdramatičtější utkání víkendového programu bylo vidět v Třemošné, která nakonec jako jediná neuhájila domácí půdu a podlehla rezervě Plzně po samostatných nájezdech. Dvakrát se za domácí trefil Holý, který je společně s blatenským Vinterem na čele kanadského bodování soutěže. Rozhodující nájezd proměnil plzeňský Hora, pro něhož to byla druhá branka ve třetím utkání.

HBC Plzeň-Litice - HBC Rolling Balwans Plzeň 2:1

Dramatická bitva byla vidět také ve Štruncových sadech kam dorazili hráči Ballwans. Domácí si vytvořili jednobrankový náskok v úvodní třetině, ale zisk bodů museli hájit až do závěrečného hvizdu. Několikrát je podržel brankář Košňar, který měl úspěšnost zákroků téměř 97,5 %.

TJ Blatná Datels - HCB Fireball 99 Plzeň 9:1

Blatenští hokejbalisté i v tomto utkání opět předváděli svoji dominanci. Na hostujícího gólmana Hadrabu vyslali téměř 80 střel a devět z nich skončilo až v síti. Vstřeleným hattrickem a pěti kanadskými body se opět blýskl Braun, jeho dva spoluhráči Vaníček a Vinter si pak připsali po čtyřech kanadských bodech.

SK Horní Bříza - HBC Taurus Plzeň 6:0

Domácí vyslali na hostujícího gólmana dvojnásobek střel a jednoznačně ovládli tento duel. Dvěma brankami se o to zasloužil Šiška, jenž stíhá na čele individuálních statistik nejlepší střelce, čisté konto si připsal Daněk. Taurus tak i po tomto utkání čeká jako jediný celek na první získaný bod.

Závěrem se ještě vrátíme k úvodnímu utkání sezóny, kdy Taurus zavítal na hřiště Stříbra. Jeho trenér Václav Šůcha nejen toto utkání detailně zhodnotil.

Po koronavirové pauze nás opustilo několik hráčů a naopak jsme zapracovali do kádru dorostence (věkový průměr 20,8 let pozn. red.). V průběhu prázdnin jsme se zúčastnili pouze jednoho turnaje v Sušici, který jsme odehráli v rámci možností uspokojivě. Bohužel ani v jednom zápase jsme nedokázali skórovat. V předsezónní přípravě jsme museli hodně zapracovat na přesnosti střelby a samozřejmě sehranosti. Doufám, že to přinese své ovoce i v dalších zápasech. Do sobotního zápasu s Taurusem jsme vstoupili dobře. Dokázali jsme se držet na míčku a brzy jsme se ujali vedení. Pak naše aktivita opadla a soupeře jsme pouštěli do nebezpečných šancí. Zápas se, dle mého soudu zlomil hned na začátku druhé třetiny. Kdy jsme přišli pozdě na hrací plochu a rozhodčí nás nekompromisně poslal do čtyřech. Odpověděli jsme nejlepším možným způsobem. V průběhu tohoto oslabení jsme přidali dvě branky. Taurus dokázal ještě jedním gólem zareagovat, ale my už jsme měli zápas ve své režii, především pak v závěrečné třetině. Naší svatyni hlídal teprve patnáctiletý letý Jakub Růžička a předvedl několik brilantních zákroků. Pochvalu však zaslouží celý tým. Příští sobotu nás prověří plzeňská rezerva. V úterý budeme hrát v Českém poháru proti Dobřanům a další sobotu nás čeká Blatná.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9