Extraliga juniorů

Na mistrovství jsem mohl vidět své největší mezery, přiznává talent Plzně Matěj Pavlíček

Po zlaté medaili z mistrovství světa juniorů kategorie U18 se útočník Plzně Matěj Pavlíček zaměřil na zisk titulu juniorské Extraligy. Svému týmu v základní části pomohl k postupu z prvního místa divize ovládnutím kanadského bodování. Jaké má pocity z vývoje aktuálně probíhající sezóny?

Posledně jste hlásil, že je vaším snem vyhrát s Plzní juniorskou soutěž. Jak se vám aktuálně daří tento cíl naplnit. Přesvědčily vás výkony týmu v první polovině sezóny?

Myslím si, že se nám daří, ale určitě musíme pokračovat dál, protože nadstavba a play off je úplně něco jiného než základní část. Tým si myslím máme dobrý, ale vždycky je co zlepšovat.

Spolehnout se můžete na produktivitu v útoku, která vám vynesla 66 přesných zásahů. To je o 16 více než zaznamenali druzí Kelti. Čím to je, že se vám v ofenzivě takto daří?

V útoku máme dobré hráče, kteří to umí vzít na sebe a dokážou rozhodnout zápas. Také nás v útoku dobře podporují obránci, a to hraje důležitou roli.

Velikou měrou jste se pod produktivitu Mečounů podepsal i Vy sám a ovládáte jak tabulku produktivity, tak tabulku střelců. Jak se vám letos líbí vaše výkony? V čem je vaše přednost? Kde byste od sebe naopak očekával více?

Samozřejmě sem rád, že se mi daří, ale vždy je co zlepšovat. Co se týče předností, nebojím se hrát jeden na jednoho a pokrytí míčku je také moje velké plus. Určitě se musím zaměřit více na backchecking.

Jestli chceme vyhrát titul, musíme porazit každého!

Posunula vás herně nebo psychicky zlatá medaile z juniorského Mistrovství světa v Liberci? Byla pro vás větším herní přínosem tato reprezentační akce, nebo loňské působení v 1. lize?

Tak určitě mě hodně posunuly obě dvě zkušenosti, ale právě na mistrovství se potkají nejlepší kluci z celého světa proti sobě, takže tam jsem viděl nejvíce věci, ve kterých mám největší mezeru.

Minule jste se otřel i o letní přípravu. Aktuálně začíná ta zimní. Jaký bude váš program před startem jarní nadstavby? Čím se bude zimní příprava lišit od té letní? Čekají vás i nějaká přípravná utkání?

Tak program si myslím že bude podobný, ale čeká nás soustředění, a to si myslím, že nás dobře připraví. Nějaké přípravné zápasy nás čekají a určitě nám ukážou, na čem ještě musíme zapracovat.

Co očekáváte od soupeřů v nadstavbě? Chystají se na vás i nové zkoušky v podobě týmů z východní divize. Věříte, že jste připraveni na každé mužstvo a projdete přímo do čtvrtfinále bez obtíží? Koho byste si přál jako soupeře pro první kolo play off?

Očekávám rychlou a vyrovnanou hru. Věřím trenérům, kteří nás určitě dobře připraví na jednotlivá utkání a postoupíme rovnou do čtvrtfinále. Nad tímhle vůbec nemůžeme přemýšlet, koho bychom chtěli, protože jestli chceme vyhrát titul musíme porazit každý tým, který dostaneme.

Matěj Pavlíček patří mezi největší mládežnické talenty plzeňského hokejbalu. Pravidelně nastupuje také v CROSSDOCK Extralize mužů. Zdroj: SK Kelti 2008.