Extraliga juniorů

Očekávali jsme, že budeme patřit ke špičce, netají se po návratu do juniorské soutěže trenér Plzně Kastner

Plzeň se vrátila mezi juniorskou elitu po působení v 1. Lize. V základní části hned ovládla divizi západ a nyní se připravuje pod taktovkou Stanislava Kastnera na jarní nadstavbu. Trenér Západočechů okomentoval podzimní fázi, ale netajil se ani ambicemi, které jeho tým nyní hodlá naplnit.

Napínavý průběh základní části divize západ vyústil ve vaše prvenství. Můžete se krátce ohlédnout za první polovinou sezóny? Jak jste spokojen s výkony svého mužstva?

Vyhráli jsme svojí divizi, takže s tím jsme samozřejmě spokojeni, přestože to herně nebylo vždy podle našich představ.

Očekával jste, že bude skupina takto vyrovnaná? Kterého soupeře považujete za dosud nejnebezpečnějšího? Kdybyste měl vybrat jeden nejvýznamnější zápas, který by to byl, a proč?

Očekával, přestože jsme loni v juniorce nepůsobili, tak samozřejmě jsme kvality soupeřů znali. Jelikož jsme dvakrát prohráli s Kladnem, tak odpověď na nejnebezpečnějšího soupeře je jasná. Jeden zápas se vybírá strašně těžko, protože každý je důležitý a každý má svá specifika. Ať už třeba jen tím, že vinou absencí jsme museli hrát s dorostenci nebo třeba jen na 12 hráčů a každý vyhraný zápas byl důležitý proto, abychom byli na první příčce. Takže konkrétní zápas nevyberu.

Jaké bylo navrátit tým do juniorské soutěže po předešlé pauze? Čekal jste, že hned ovládnete základní část? Projevily se na vaší hře zkušenosti z dospělého hokejbalu? Neměla absence mezi mládeží i nějaké negativní dopady?

Upřímně jsme očekávali, že budeme patřit ke špičce naší divize, a to právě díky zkušenostem z minulého ročníku. A to že jsme teď první, je sice hezké, ale vlastně to nic neznamená. Náš cíl byl postoupit do nadstavby a ten jsme splnili. Negativní dopad mě napadá jediný, a to ten, že jsme loni s juniorkou nehráli o medaile. Každopádně věřím, že pro rozvoj hráčů měla naše účast v 1. lize veskrze pozitivní přínos.

Očekáváme 10 kvalitních zápasů proti silným soupeřům!

Jaké cíle si kladete pro jarní fázi sezóny? Co očekáváte od nadstavbových bojů, zejména proti novým soupeřům ze druhé divize? Myslíte, že hned v první sezóně po návratu může váš tým získat titul?

Náš cíl je jasný, připravit si co nejlepší pozici do play off a v něm se pokusit dojít až na vrchol. Dobře si ale uvědomujeme, že tenhle cíl budou mít všechny kluby. Od samotné nadstavby především očekáváme 10 kvalitních zápasů proti silným soupeřům. A co se titulu týče, chceme a můžeme ho získat.

Ještě před nadstavbou vás čeká zimní přestávka. Co můžete prozradit o přípravě plzeňských juniorů? Jak velkou výhodou je pro vás v tomto období vaše hala?

Že se sejdeme 8.1. (rozhovor vznikal před jeho zveřejněním – pozn. red.) a budeme se kvalitně připravovat na jarní část sezóny! Asi všichni víme, že příprava v hale obzvláště v zimních měsících je velká výhoda. Na druhou stranu může hráče trochu rozmazlit, ale věřím, že výhoda to bude.

Jaké jsou plány s touto kategorií do budoucna? Bude se soustředit na mládežnický hokejbal, nebo je ve hře i návrat do 1. Ligy na úkor té juniorské?

To si budeme muset v klubu po sezóně teprve vyhodnotit. Předpokládám ale, že zůstaneme v juniorské Extralize.

Plzeňští junioři patří k největším favoritům na titul! Potvrdí tuto roli i v jarní části sezóny 2023/24? Zdroj: HBC Plzeň.