Extraliga juniorů

Ondřej Kočka zažil premiéru v CROSSDOCK Extralize! Jaké to pro nadějného brankáře bylo?

Ondřej Kočka, talentovaný sedmnáctiletý brankář z Plzně, zažil nedávno premiéru v Extralize mužů. Patnáct minut čelil kladenským Rysům. Jaká to pro něj byla premiéra? Tento borec ještě hájí branku plzeňských juniorů. Nesmíme zapomenout na 2. ligu.

Mužská extraliga je to o level výš než junioři

Ondřeji, minulý víkend jsi zažil premiéru v CROSSDOCK Extralize mužů. Váš celek zažil velmi špatný zápas proti Kladnu. Ty jste naskočil do poslední třetiny a blýsknul jsi se velmi dobrými zákroky. Jaký to pro tebe byl pocit? Jak jsi se cítil?

Když jsem jel na tento zápas v pozici druhého gólmana, tak jsem nepředpokládal, že do zápasu nastoupím. Situace se pak vyvinula velmi rychle a při naskočení do zápasu nebyl čas na nějakou nervozitu a musel jsem se plně soustředit na hru. Cítil jsem zodpovědnost, pomohla mi podpora hráčů i trenérů.

Je to vyšší tempo oproti juniorské Extralize? Jak to vidíš z pohledu gólmana? Sice jsi několikrát inkasoval, ale trenér s tebou musel být spokojený.

Ano, mužská extraliga je to o level výš než junioři, je mnohem rychlejší a hráči jsou technicky zkušenější . Jestli byli trenéři spokojeni není otázka na mě. Já jsem s výkonem byl docela spokojený, ale je co zlepšovat.

Ty letos ještě chytáš za juniory Plzně a ve 2. lize. Co tě baví více? A jaké jsou tvé cíle? Chtěl bys získat nějakou trofej?

To jsou těžké otázky. Nelze říct, kde by mi to bavilo více. Převážně hraji extraligu juniorů, kde bychom rádi získali 1 z nejvyšších příček. Ve 2. lize nastupuji příležitostně a tam je cílem obhájit loňské zlato.

A jaké jsou tvé cíle do budoucna? Chtěl bys dostat šanci v A týmu?

Ano, v A-Týmu bych rád šanci získal a také se dostat do reprezentačního výběru ČR.