Extraliga dorostu

V juniorské premiéře se blýskl Jan Kraus hattrickem a asistencí, stejný výkon pak předvedl v dorostu

O prvním listopadovém víkendu zazářil skvělým výkonem Jan Kraus. Nejprve nastoupil v sobotu do premiérového zápasu v extralize juniorů a hned vsítil hattrick a na jeden gól nahrál. O den později se podílel na všech brankách dorostu, kde také rozvlnil síť třikrát a k tomu přidal jednu asistenci.

Postupem zápasu se náš výkon zlepšoval, ale určitě ještě máme na čem zapracovat

Honzo, o víkendu jsi nastoupil za dvě mládežnické kategorie a v obou ses blýskl hattrickem a asistencí. Jak se za takovým skvělým výkonem ohlížíš?

Z celého víkendu mám skvělý pocit, hlavně když se mi v premiérovém zápase za juniory povedl nastřílet hattrick. V neděli v dorosteneckém zápase jsem se snažil podat dobrý výkon a co nejlépe pomoct týmu, abychom zápas vyhráli.

Nejprve jsi v sobotu hrál v premiérovém utkání za juniory a hned sis zapsal čtyři kanadské body. Na co budeš nejvíce vzpomínat?

Nejvíce asi budu vzpomínat na svůj první gól a na moment, když jsem třetím gólem zkompletoval hattrick. Zároveň jsem byl moc rád, že si můžu zahrát se staršími spoluhráči.

Skóre jsi otevřel už ve druhé minutě a vypadá to, že ses v juniorské extralize rychle adaptoval. Vnímal jsi to tak také na hřišti?

Juniorská extraliga se od dorostenecké liší hlavně tím, že je rychlejší. Když jsem při prvním střídání vyběhl na hřiště a vstřelil gól, všechen stres ze mě odpadl. Myslím, že jsem se adaptoval rychle.

V neděli jsi na to navázal v dorostu, se kterým jste porazili Blatnou 4:0 a podílel ses tak na všech gólech. Jak utkání hodnotíš?

Do utkání jsme nevstoupili moc dobře, už od začátku jsme měli málo pohybu a spoustu nepřesných přihrávek. Chvílemi se nám stávalo, že byl soupeř lepší. Naštěstí nás podrželi oba skvěle chytající brankáři. Postupem zápasu se náš výkon zlepšoval, ale určitě ještě máme na čem zapracovat.

Každý zápas chci odehrát naplno, jak nejlépe umím

Dvě branky jsi vsítil v oslabení. Jak se gólové situace seběhly, když jste byli v menším počtu hráčů?

Při prvním gólu jsem zachytil soupeřovo přihrávku a běžel s Matějem Kořínkem na brankáře dva na nikoho, kde jsme si dvakrát vyměnili balón a já zakončoval do prázdné brány. U druhého gólu jsem vyběhl z bule do samostatného úniku, při kterém mi brankář balón vyrazil před sebe, jeden ze spoluhráčů se snažil ještě dorážet, ale od brankáře se balón odrazil zpět ke mně a já vsítil gól.

V posledních dvou zápasech jste udrželi čistá konta, celkem v letošní sezóně čtyři. Kromě takových výsledků se vám daří také v různých statistikách. V čem se chceš ale s týmem ještě zlepšit?

Musíme zapracovat na pohybu, vice přesnosti přihrávek, disciplíně a také na udržení balónu na holi.

Nyní jsi odehrál dva zápasy o víkendu. Už dříve v průběhu sezóny jste měli soutěžní zápasy vyplněné přátelskými souboji. Máš rád větší herní vytížení?

Ano, mám rád větší herní vytížení. Myslím, že čím víc zápasů odehraju, tím víc mě to herně posune dopředu, je to dobrá zkušenost hrát proti starším soupeřům.

V pátek máte s dorostem na programu také přátelský zápas s Kert Parkem, junioři se představí v soutěžním utkání. Budeš se v této kategorii objevovat i nadále?

Jestli se v zápasech budu objevovat nadále, záleží na trenérech. Já budu dělat vše pro to, abych mohl nastupovat do zápasů v juniorské extralize a zároveň hrát extraligu dorostu. Každý zápas chci odehrát naplno, jak nejlépe umím.

Zdroj rozhovoru: HBC Plzeň.