2. liga

Jsme na dobré cestě, pokud se budeme scházet pravidelněji v hojném počtu, budeme více konkurenceschopní, věří Lukáš Volf

Taurus nevstoupil také do letošní sezóny příliš dobře, první body získal na začátku listopadu. V utkání proti dobřanskému B-týmu bojoval v početné sestavě a už od první třetiny vedl. K výhře mu pomohl také kapitán Lukáš Volf, kterého těší, že se týmu rozrostla hráčská základna.

Musel jsem po delší době zavzpomínat, jaký vlastně máme náš vítězný pokřik

Lukáši, o víkendu jste vyhráli první utkání v sezóně, porazili jste B-tým Dobřan 3:1. Na třech bodech jste se podílel dvěma asistencemi. Jak jste si po delší době užili vítězný zápas?

Zápas a naši první výhru v letošní sezóně jsme si užili. Až jsem musel po delší době zavzpomínat, jaký to vlastně máme náš vítězný pokřik do šatny po zápase. (smích) Jsem rád, že jsem mohl přispět dvěma asistencemi, ale musím pochválit celý tým, jak všichni makali a nechali na hřišti všechno. Velkou zásluhu na tom má i náš brankář Hanzi, který nás po celý zápas skvěle držel.

Po druhé třetině jste už vedli o tři branky, takový náskok jste si letos vypracovali poprvé. Věřili jste si, že utkání dovedete do vítězného konce?

My jsme šli do tohoto zápasu s tím, že už to musíme konečně prolomit a vyhrát. Když jsme vedli o 3 branky, tak jsme si říkali, že to prostě urveme. Zároveň jsme chtěli přidat další pojišťovací gól, tak jsme hráli nadále, až do konce zápasu stále aktivně dopředu.

Nastoupili jste v celkem početné sestavě oproti některým zápasům. Rozrostla se vám hráčská základna?

Spíš jsme se letos konečně poprvé sešli v hojném počtu, pevně doufám, že tomu tak bude i nadále. Základna se nám však od letošní sezóny rozrostla o pětici mladých juniorů z Plzně, kteří k nám šli na střídavý start, aby nám právě pomohli navýšit řady, jelikož nás před podzimem trápilo a stále trápí několik zraněných hráčů a několik hráčů skončilo. Tímto jim za to děkuji a věřím, že i pro ně získané zkušenosti v dospělém hokejbale v tomto mladém věku jim pro jejich kariéru jen prospějí.

Prozatím máme asi jediný cíl, pokusit se probojovat do play off

Za tým nastupuješ pravidelně a vedeš ho jako kapitán. Jak jsi zatím spokojený s letošní sezónou? Máte stanovené nějaké cíle?

Spokojený nejsem, očekával jsem, že bodů budeme mít víc. Myslím si ale, že jsme na dobré cestě a pokud se budeme na zápasy scházet pravidelněji v hojném počtu a tým se bude sehrávat, tak budeme více konkurenceschopní a nějaký další výhry určitě přidáme. Jelikož letos do play off postupuje 8 týmů, tak máme prozatím asi jediný cíl a to se do něho pokusit probojovat.

Pořadí v tabulce je zatím oproti minulé sezóně trochu jiné. Překvapily Tě některé týmy nebo jsi očekával, že budou nějaké změny?

Některé týmy mě překvapili, kde se nyní v tabulce nachází, jiné jsou zase podle mě za očekáváním. To se vše ale ještě může změnit, sezóna je teprve v půlce a uvidíme na jaře, jak se všem týmům bude dařit.

Před zimní přestávkou máte v listopadu na programu ještě dvě utkání, jedno jste měli v podzimní části odložené. S čím půjdete do soubojů před pauzou?

Určitě budeme chtít navázat na předchozí zápas a přidat co nejvíce bodů do tabulky, ať je ta naše podzimní doplácaná v hospodě veselejší! (smích)

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9