Liga žen

Liga žen pokračovala druhým kolem, Prachatice a Svítkov bez ztráty bodu

Sobotní říjnový den patřil i ženskému hokejbalu. Na hřišti v Polabinách a Svítkově se uskutečnilo další kolo. Prachatice si pojistily dalšími výhrami první místo v tabulce. Svítkov také nezaváhal a stoupá vzhůru.

Do Polabin kromě domácího celku zavítaly také Prachatice, Fretky a Svitavy. Domácí hned na úvod čekali dva těžké zápasy, první body jim přinesl až vyrovnaný zápas proti Fretkám, ty však byly v nájezdech úspěšnější. Svitavské ženy na prvním turnaji odehrály pouze jeden zápas, a tak mají nyní co dohánět. V Polabinách se jim podařilo nasbírat šest bodů. Prachatice si potvrdily prvenství v tabulce, poslední zápas byl však hodně těsný a o vítězi se rozhodlo pouze jednou brankou. Brankový náskok již však hráčky Svitav nedotáhly. Fretky mají také své první body do tabulky. Po vyrovnaném zápasu s domácími Pardubicemi. O tom, že body poputují k nim rozhodla v nájezdech Nikol Šlemarová.

Svítkovské ženy využily sílu domácího prostředí a body braly ze všech zápasů. Soupeřkami jim byly týmy Kadaně, Plzně a Třince. Ani hráčkám Kadaně se nevedlo špatně, o body a postavení v tabulce je obral až domácí Svítkov. Kadaň se tak posunula na třetí příčku. Třineckým ženám výjezd do Východních Čech příliš nesednul a bohužel se jim nepodařilo získat v tomto kole žádné body. Plzeňské hráčky si drží svůj střed tabulky. Ve Svítkově se jim podařilo těsně porazit Třinec, a to brankou ve 21. minutě, kde se prosadila Šabatová.

Statistikám brankařek vévodí Aneta Jiráčková. Chceme opět titul, hlásí

Zatím jste v Lize žen neobdržela ani jednu branku, ligou zatím procházíte téměř bez ztráty bodu. Jaký je Váš pohled z branky?

Moje statistiky mě samozřejmě těší, ale je to i odraz mé obrany. Holky se začínají více sehrávat, přece jenom jsme teprve odehrály dva turnaje a myslím si, že brzo si to sedne.

V loňské sezóně jste slavily titul, jak to s týmem vidíte letos, jsou cíle stejné?

Zatím si vedeme v lize dobře, určitě je co zlepšovat, náše cíle se od minulé sezóny nemění, chceme titul. Celkově mi přijde, že se Liga žen zvedá.

V Lize žen už se pohybujete nějakou dobu, vidíte že, se soutěž mění anebo už víte, co od které hráčky čekat?

Tak samozřejmě v Lize žen nastupuje spousta holek, které znám z reprezentačních výběrů, u těch tak nějak tuším, co čekat. Liga žen je pro mě oproti dorostenecké pomalejší a taková klidnější

Chytáte v letošní sezóně i jiné soutěže než jen Ligu žen? Je případně ve hře účast v reprezentaci?

Pravidelně nastupuji za dorost v Suchdole nad Lužnicí, občasně za B tým Suchdola. O svou pozici v reprezentaci chci bojovat.

Aneta Jiráčková patří mezi stěžejní postavy prachatického družstva. Autor: Jana Nekolová.