Liga žen

2. kolo Ligy žen přineslo zajímavé výsledky, plzeňská děvčata v Kadani neuspěla

Ve druhém kole Ligy žen, které se uskutečnilo na hřištích ve Svítkově a Kadani v sobotu dvacátého druhého října, si připsaly plný počet bodů z utkání týmy Svítkova a Prachatic.

Plzeň se po 2. turnaji propadla na čtvrté místo

Další kolo Ligy žen zamíchalo pořadím v tabulce, bez ztráty bodu je zatím tým z Prachatic, který jistě pomýšlí na nejvyšší příčky. Svítkovu se druhé kolo také vydařilo, své první body si v letošní sezóně připsaly také týmy Fretek a Pardubic. Jediný bod naopak vytěžila Plzeň. Třinec a Kyjov se opět nepředstavily.

Prachatice ženské nejvyšší soutěži dominují

Panthers Kadaň - HBC Plzeň-Litice 4:3ss

Plzeňský celek začal turnaj utkáním proti nováčkovi z Kadaně. Litická děvčata měla rozehráno utkání na výbornou a úvodní polovinu ovládla s náskokem tří branek, o které se postarala Daniela Šabatová. Domácí se však nevzdali a v klíčové 19. minutě dosáhli vyrovnání skóre. Největší mírou se o to postarala Aneta Lédlová, která nakonec v samostatných stříleních vystřelila nováčkovi bod navíc.

Utkání mezi domácí Kadaní a Plzní dospělo nakonec až do samostatných nájezdů, ve kterých se radovala Panthers Kadaň. Autor: Valérie Roztočilová.

HBC Plzeň-Litice - HBC Prachatice 1:5

Na plzeňský celek pak čekala dvě utkání proti suveréním Prachaticím a výsledkově se jednalo o jasné záležitosti lídra nejvyšší ženské soutěže. V prvním utkání dokázaly Plzeňačky statečně vzdorovat a po první půlce to bylo jen o dvě branky, Prachatice však přidaly ve druhé části ještě dvě branky a utkání si s přehledem pohlídaly. Čestný úspěch Plzně zaznamenala na konci první poloviny Michaela Šmausová.

Lídr soutěže ve dvouutkání s Plzní zcela dominoval a upevnil si své vedení. Autor: Valérie Roztočilová.

HBC Prachatice - HBC Plzeň-Litice 10:0

Druhé utkání stejných soupeřů pak bylo již zcela jednoznačnou záležitostí pro Jihočešky a nadělily plzeňským děvčatům "desítku". Čtyři branky si připsala nejproduktivnější žena soutěže Michaela Krásová, která má na svém kontě již 14 kanadských bodů.