2. liga

Blovice jsou předposlední, Horní Bříza slavila první výhru

O uplynulém víkendu bylo na řadě další hrací kolo druholigové soutěže mužů. Program zahájily domácí Blovice soubojem s v pohodě hrajícím Tatranem, se kterým držely krok po dvě třetiny. Stříbro zvládlo duel s posledním Taurusem a posunulo se na průběžnou třetí příčku.

První výhru v sezoně pak mohli slavit v Horní Bříze, která zvládla klání s trápícími se Liticemi, které v tabulce spadly na šestou pozici. Víkendový program byl zakončen v Precol aréně, kde domácí Balwani nestačili na lídra soutěže, který za tři zápasy nastřílel již čtyřiadvacet branek.

SK Inter Blovice - TJ Tatran Třemošná 1:8

Papírovým favoritem tohoto duelu byl třemošenský Tatran, který začal plnit předpoklady již v páté minutě úvodní brankou. Svou druhou přesnou trefu přidal na začátku druhé třetiny, ale to bylo z úvodních třiceti minut vše. Brankostroj se protrhl až v závěrečné třetině, kdy hosté mířili přesně šestkrát a domácí čestný úspěch jen korigoval výsledné skóre. Hned čtyři kanadské body si připsal Banýr (3+1), jenž nasázel hattrick, tři asistence si pak připsal Jaroslav Svoboda (0+3).

HC Buldoci Stříbro - HBC Taurus Plzeň 4:0

Domácím hráčům pomohla v souboji s posledním celkem přesilová hra na konci úvodního dějství, která znamenala vedoucí branku. Čtyři minuty po začátku druhé třetiny se domácí hráči radovali podruhé a v závěrečném dějství pak ještě přidali další dvě přesné trefy. Třiadvacetiletý gólman Sládek mohl slavit vychytanou nuliu, dva kanadské body si připsali Němčák (1+1) s Kopetem (2+0).

SK Horní Bříza - HBC Plzeň-Litice 5:3

Šlágr kola rozehráli skvěle hosté, kteří se ujali vedení hned ve druhé minutě klání. Domácím se však povedlo utkání otočit ve druhé třetině, kdy během deseti minut nasázeli čtyři branky. V tomto časovém úseku vstřelili hornobřížští branku v oslabení i přesilové hře a do kabin šli za jednobrankového vedení. Trápící se litičtí nenašli v závěrečné třetině recept na vyrovnání a při hře bez gólmana inkasovali závěrečnou branku, patnáct sekund před koncem duelu. Dle zápisu o utkání stačilo domácím na výhru pouhých osm střel na branku. Největší podíl na zisku prvních tří bodů měl tříbodový Markvart (1+2).

HBC Rolling Balwans Plzeň - HBC Plzeň B 3:9

Plzeňský rezervní tým o svém vítězství rozhodl prakticky hned v úvodní třetině, kdy si vytvořil dvoubrankový náskok, který v následující třetiny navýšil o dalších pět branek. Nic na dělbě bodů nezměnilo ani závěrečné dějství, které sice Balwani vyhráli, ale v celkovém součtu nakonec ztratili šest branek. Pět kanadských bodů si připsal Deja (1+4), tři pak Kastner, kapitán Peroutka a sedmnáctiletý Štulc (všichni 1+2). 

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9