2. liga

Třemošná přejela Litice, Plzeň rozstřílela dobřanský B-tým

Ve třetím hracím kole druholigové soutěže uspěl jediný hostující tým, kterým byli plzeňští Balwani. Ti si odvezli tři body z Horní Břízy, která tak zůstává stále s jedním bodem předposlední. Do čela soutěže se dostala rezerva Plzně, která má zatím odehráné dvě utkání, ve kterých byla stoprocentní.

Ve zbývajícíh třech utkání se radovali domácí a to po vysokých výhrách. Stříbro nedalo šanci Blovicím, které tak nenávazalo na historickou první výhru. Třemošná přejela bronzový celek plzeňských Litic z minulé sezony, když jim nepovolila vstřelit ani branku. V Precol Aréně smetla plzeňská rezerva dobřanskou a to rozdílem šesti branek.

HC Buldoci Stříbro - SK Inter Blovice 8:2

Buldoci zasypali soupeře dvojnásobným množstvím střel a téměř pětina jich skončila za zády strážce svatyně. O zisku tří bodů rozhodli domácí v úvodním dějství, kdy se prosadili hned šestkrát. Tři body do tabulky produktivity si připsali Němčák (2+1) a Kopf (1+2).

Blovičtí muži zavítali poprvé v rámci 2. ligy na stříbrský Zimní stadion. Autor: Hana Koníčková.

TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň-Litice 5:0

Na první branku se čekalo v tomto duelu až do třinácté minuty, kdy se trochu překvapivě prosadil Tatran, který nebyl před utkání v roli papírového favorita. Litičtí odcházeli do šatny po úvodním dějství s jednobrankovým mankem, které se ve druhé třetině zdvojnásobilo. Třemošná definitivně rozhodla v závěrečné třetině vstřelením tří branek, a když se naopak neujala žádná ze čtrnácti střel hostů, mohl gólman Pop slavit vychytanou nulu. Tatran k výhře táhli především Radek Komanec (2+1), Větrovec (1+1) a Ladislav Svoboda (0+2).

SK Horní Bříza - HBC Rolling Balwans Plzeň 1:3

Trápící se Horní Bříza přivítala na svém hřišti naopak v pohodě hrající Balwany, kteří po příchodu hráču z rozpadnuvšího Fireballu předvádí skvělé výkony a po tomto hracím kole jim patří třetí příčka. Přestože měli domácí střeleckou převahu efektivnější byli hosté, kteří se prosadili jako první, a to v osmé minutě a za další čtyři minuty později svůj náskok zvýšili. Domácí dokázali před první sirénou snížit, ale to byla v jejich podání poslední gólová radost v tomto duelu. V koncovce utkání se Balwani prosadili v přesilové hře a tím stvrdili zisk tří bodů. Dvěma kanadskými body se prezentoval Svozil (1+1), téměř 96 % úspěšnosti zákroků dosáhl jeho spoluhráč Gregor.

HBC Plzeň B - TJ Snack Dobřany B

Repríza jarního finále předchozího ročníku soutěže vyzněla tentokrát zcela jasně pro domácí Mečouny, kteří nedali Šnekům žádnou šanci na bodový zisk. Dobřanští vyslali na domácího gólmana pouhých třináct střel, ze kterých se ujala jen jediná. Domácí naopak uspěli hned sedmkrát a vyhoupli se do čela soutěže. Dařilo se především čtyřbodovému Jaroslavu Kejřovi (3+1) a kapitánovi Peroutkovi (1+2).

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9