2. liga

Samozřejmě bych rád z letošní sezóny vyždímal maximum, prozrazuje Matyáš Krejčí

Po dvou úvodních zápasech druhé ligy má Stříbro na svém kontě dva body. Z výhry z prodloužení se radovalo o poslední zářijové neděli, kdy porazilo Litice. Svými výkony k tomu týmu pomohl Matyáš Krejčí, který se rozpovídal nejen o začátku nové sezóny, ale také svých hokejbalových cílech.

Se startem jsem spokojený, ale se budu snažit, aby neopadala výkonnost

Matyáši, do sezony jste se Stříbrem vstoupili těsnou prohrou, o uplynulém víkendu už jste se ale radovali ze dvou bodů. Jak hodnotíš úvod sezony?

Po úvodních dvou zápasech mám dobrý pocit. Odehráli jsme dva poměrně kvalitní zápasy a myslím si, že pokud nepolevíme a navážeme na výkon právě prvních soubojů, mohli bychom dosahovat dobrých výsledků a doufejme i vysoké pozice v tabulce.

V neděli jste porazili Litice 2:1 v prodloužení. Výsledkově bylo utkání vyrovnané, první střela se ujala až ve třicáté minutě. Odpovídal tomu podle tebe také výkon na hřišti?

V nedělním zápase předváděli brankáři obou týmů skvělou práci. Vyskytlo se mnoho slibných příležitostí, které ztroskotaly buď na nepřesné koncovce nebo právě dobrým zásahem gólmana. Plnili jsme, co jsme chtěli, akorát se to tolik neprojevilo na světelné tabuli. Z mého pohledu jsme předvedli výborný výkon a za odměnu si uloupili dvoubodové vítězství.

V minulé sezoně jsi patřil k nejproduktivnějším hráčům týmu, letos jsi také začal skvěle a vedeš kanadské bodování. Jaké jsou tvé cíle v této sezóně?

Samozřejmě bych rád z letošní sezóny vyždímal maximum. Se startem jsem spokojený, ale především se budu snažit, aby neopadala výkonnost, abych mohl co nejvíce pomoct týmu.

Matyáš Krejčí se snaží překonat gólmana během utkání s plzeňskými Balwany. Zdroj: archiv Matyáše Krejčího.

U tohoto zápasu je opravdu těžké mít jakékoliv vyhlídky

Většinu své kariéry jsi zatím hrál ve Stříbře. Láká ti se představit také v jiném dresu třeba ve vyšší soutěži?

Rád bych se v budoucnu opět postavil za dobřanské Šneky. Líbí se mi jejich styl hry, sehranost a jak svůj tým vedou. Na druhou stranu si nejsem jistý, jestli mám dostatečné schopnosti do extraligového mančaftu. Určitě bych to ale rád zkusil a třeba nabral dostatečné množství. Za nikoho jiného bych pravděpodobně nastoupit nechtěl.

Na začátku sezóny si většina týmů už alespoň jeden bod zapsala. Očekáváš v letošním ročníku vyrovnanější soutěž nebo co může rozhodovat?

Ano, podle úvodních zápasů se přikláním spíše k vyrovnanější sezóně. Vítěze (až na výjimky) určovalo buďto prodloužení nebo rozdíl jednoho gólu. Ale je těžké soudit podle prvních dvou sérií zápasů.

O víkendu se utkáte s Blovicemi, které jsou ve druhé lize letos poprvé. Jaký vyhlížíš zápas?

U tohoto zápasu je opravdu těžké mít jakékoliv vyhlídky. Vůbec nevím, co od něj očekávat. Myslím si, že když navážeme na styl hry, jakým jsme naskočili proti litickému celku, mohli bychom v tomto zápasu uspět. Každopádně doufám, že si vezmeme 3 body v základní hrací době.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9