2. liga

Do čela 2. ligy jde záloha Dobřan, bez bodu už jen Taurus

Historicky první druholigové utkání odehrál celek Blovic na svém hřišti a hned slavil výhru v souboji s Taurusem, ve kterém byl Inter o jednu branku lepší. Utkání Buldoků s plzeňskými Liticemi rozhodlo až prodloužení, ve kterém nakonec slavili bod navíc domácí.

Také souboj v dobřanské Pebal Aréně dospěl do prodloužení a i v tomto případě se radovali domácí, kteří přetlačili hráče Horní Břízy. Výsledkově nejjednoznačnější utkání kola proběhlo v plzeňské Precol Aréně, kde domácí Balwani dlouho drželi krok s třemošenským Tatranem, který nakonec dokázal střelecky odskočit a zvítězit. 

SK Inter Blovice - HBC Taurus Plzeň 2:1

Domácí Inter nevstoupil do svého historicky prvního utkání v mužské soutěži vůbec dobře a již ve čtvrté minutě prohrával. Po první siréně tak šli do šaten ve vedení hostující hráči z Plzně. V devatenácté minutě se domácí Blovice dočkaly premiérové branky v soutěž a o dvě minuty později šly do vedení, které si, přestože je soupeř přestřílel, udržely až do závěrečného hvizdu. Blovický Pachl se prezentoval více než 96 % úspěšností zákroků a vévodí v tomto ohledu statistiku gólmanů.

HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň-Litice 2:1pp

K vcelku nečekanému překvapení došlo na zimním stadionu ve Stříbře. Tam dorazil loňský bronzový celek z Plzně a dlouho se nemohl prosadit střelecky. Na první branku se čekalo až do třicáté minuty a vstřelili ji domácí během přesilové hry. Litickým se podařil stejný kousek o šest minut později a tím byl střelecký účet v základní hrací době uzavřen. Z prodloužení se odehrálo jen něco málo přes dvě minuty, když se podruhé a naposledy v utkání prosadili domácí a vystřelili si bod navíc. Dvě gólové nahrávky si připsal Krejčí (0+2), domácí Růžička pak předvedl 28 zákroků s úspěšností přes 96 %.

HBC Rolling Balwans Plzeň - TJ Tatran Třemošná 4:6

Do vedení se v páté minutě dostal hostující celek, o dvě minuty později bylo ale srovnáno. Podruhé se do vedení dostal Tatran o minutu později, ale domácí opět vyrovnali a stihli to ještě do první sirény. Ve druhé části se třemošenští dostali již potřetí do vedení a šestnáct vteřin vedli dokonce o dvě branky. Rozhodující momenty této přetahované přišly na začátku třetí třetiny, kdy šel Tatran do vedení o tři branky a výhru si ujít nenchal. Tři kanadské body si do tabulky produktivity připsali domácí Homolka (2+1) a hustující Jaroslav Svoboda (0+3) s Radkem Komancem (1+2).

TJ Snack Dobřany B - SK Horní Bříza 4:3pp

Posledním víkendovým programem byl souboj v dobřanské hale. Úvodní třetina skončila bez branek, na začátku druhé udeřili jako první hornobřížští a před závěřečným dějstvím drželi jednogólový náskok. Úvod třetí třetiny patřil Šnekům, kteří skóre v osmatřicáté minutě otočili a vytvořili si dvougólový náskok. O minutu později však hosté snížili a minutu a půl před koncem základní hrací doby poslali utkání do prodloužení. V něm se na konci druhé minuty prosadili domácí a brali tak bod navíc. Třemi kanadskými body se blýskli v domácím dresu Neumaier (0+3) s Kůrkou (1+2).

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9