2. liga

Inter Blovice nastoupí ve 2. lize. Co si od toho slibuje trenér Daniel Král

SK Inter Blovice dlouhou dobu měl pouze mládežnické celky, v nichž si vychovával své hokejbalisty. Letos ale Blovice přihlásily tým do 2. ligy. S čím do soutěže tento celek půjde? Co si od toho slibuje trenér týmu Daniel Král? Je to cesta pro blovické mládežníky?

Slibujeme si od tohoto kroku to, že se budeme aktivně bavit sportem, který nás už roky baví

Trenére, v novém ročníku 2. ligy jste se rozhodli svůj tým přihlásit do mužské soutěže. Co Vás k tomu vedlo a co si od působení ve 2. Lize slibujete?

Největší impuls k přihlášení mužského týmu je to, že "zestárli" naši nejstarší mládežníci a nebylo by fér po letech dřiny jim říct, že pro ně nemáme možnost pokračovat. Druhý faktor byl můj dlouholetý kamarád a vynikající trenér Lukáš Zdrha, který se mě už několik let ptal, jestli si taky někdy bude moct zahrát "doma". Tak se mu to splní. Slibujeme si od tohoto kroku to, že se budeme aktivně bavit sportem, který nás už roky baví.

Chcete otevřít větší cestu vašim mládežníkům, kteří by v A-týmu nastupovali? Přepokládám, že to nepovede k odchodu do jiných klubů.

Chceme mladým hlavně nabídnout možnost pokračovat v tomto nádherném sportu i po ukončení působení ve starších žácích. Zatím nemáme lidské ani finanční zdroje na to, abychom měli dorostence nebo juniory. Možná takové ambice ani nikdy mít nebudeme. Naším cílem by asi mělo být připravit hráče, kteří po ukončení školní docházky míří na střední školy do Plzně, pro některý z větších klubů. Pokud hráči tuto ambicí mít nebudou, nabídneme jim právě mužskou soutěž.

Co od sezóny očekáváte? Konkurence bude velká. Co budete považovat za úspěch?

Od sezóny očekávám, že se nám podaří skloubit dravé mládí se zkušenostmi starších, kteří se po letech k hokejbalu vrací. A když k tomu občas získáme nějaký bodík, bude to jen bonus.

Tři body budeme chtít pokaždé, ale uvidíme, co nám dovolí soupeři

Jak bude váš tým složený? Budete mít v týmu jak mládí, tak zkušenosti?

Je to přesně tak. O mladých jsem mluvil, k tomu se přidá pár o něco starších kluků, kteří hráli třeba jiné sporty. Doplní to bývalí hráči, kteří chtějí o víkendu nějakou aktivitu, která je baví.

První zápas odehrajete proti Taurusu. Budete chtít tři body?

Tři body budeme chtít pokaždé, ale uvidíme, co nám dovolí soupeři.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9