Extraliga juniorů

Očekávám v podstatě to samé jako v dorostu, prozrazuje před začátkem Extraligy juniorů Oliver Malý

Příští týden už začíná také Extraliga juniorů. Do této kategorie se přesune i Oliver Malý, který se na šampionátu v Liberci stal mistrem světa s reprezentací do 18 let. Plzeňský hokejbalista přišel k tomuto sportu z hokeje, kterému se stále věnuje a kde absolvoval přípravu na novou sezonu.

Minulá sezona byla něco výjimečného

Olivere, minulou sezónu jsi měl delší, s reprezentací do 18 let jsi na Mistrovství světa v Liberci získal zlato. Jak na to vzpomínáš s odstupem času?

Minulá sezóna byla něco výjimečného a rozhodně na ní nezapomenu.

Do soutěžních zápasů v hokejbale nastupuješ od dorostu, tento sport jsi doplnil k hokeji. Jak ses k hokejbalu dostal?

K hokejbalu mě dostal kamarád, se kterým jsem hrával hokej.

Ve sportu s oranžovým míčkem už vstoupíš do třetí sezóny. Co byla největší změna oproti hokeji, na kterou sis musel zvyknout?

Rozhodně váha míčku oproti puku, ze začátku jsem hrozně přestřeloval bránu, jak jsem zvyklý na těžší puk.

Mám tam více tréninků, tudíž mám dobrou fyzičku

Nyní už je letní příprava skoro u konce. Jak ses připravoval na další sezonu?

Letní sezónu jsem se připravoval na hokeji, dělám to tak každou sezónu, protože jsem na to zvyklý a mám tam více tréninků, tudíž mám dobrou fyzičku, která mi určitě také pomohla dostat se na mistrovství.

V posledních dvou ročnících jsi hrál především za dorost, nyní se přesuneš do juniorů. Co od nejstarší mládežnické kategorie očekáváš?

Očekávám v podstatě to samé jako v dorostu, jediné co si myslím, že bude změna, tak vyšší rychlost a důraznější hokejbal.

Do Extraligy juniorů vstoupíte příští víkend s Prachaticemi. Vyhlížíš už první souboje?

Také mi bude začínat i liga v hokeji, takže ještě uvidím, jak budu dávat oba sporty zároveň, tudíž zatím nemohu říct, jestli nastoupím.