Extraliga juniorů

Nyní bych chtěl vyhrát titul s Plzní, říká čerstvý mistr světa kategorie U18 Matěj Pavlíček

Z nedávného juniorského mistrovství světa v Liberci si odvezl zlatou medaili, přesto se talentovaný útočník plzeňské juniorky již připravuje na nadcházející klubovou sezónu a cílí vysoko. Co Matěj Pavlíček prozradil o úspěchu na šampionátu, oslavách, letní přípravě a svých dalších cílech?

Oslavy probíhaly hned po finálovém zápase, ale ještě se domlouváme s klukama

Od zlaté medaile na šampionátu v Liberci již uplynulo pár týdnů. Dokázal byste zpětně říci, co stálo za vaším úspěchem? Jakou roli hrál například nevydařený vstup do turnaje?

Myslím si, že za takovým úspěchem určitě byla týmová hra a celkově parta v kabině. Také myslím, že první den ukázal, že šampionát nebude lehký a že jestli chceme medaili, tak musíme každé střídání odjet naplno.

Dle slov kapitána Lehnera jste byl jednou z hlavních opor týmu na cestě za mistrovskou trofejí. Pasoval byste se do této role i Vy sám? Jak jste byl obecně spokojen se svými výkony?

Tak jelikož jsem tam byl ten starší ročník, tak jsem věděl, že se ode mě budou očekávat nadprůměrné výkony. Spokojen jsem moc nebyl, protože vždycky je co zlepšovat.

Jak jste si užil prázdniny v roli juniorského mistra světa? Jak probíhaly oslavy po zisku zlata?

Tak poté, co jsme vyhráli celé mistrovství, je to všechno moc krásné. Oslavy probíhaly hned po finálovém zápase, ale ještě se domlouváme s klukama, že se všichni společně sejdeme, a ještě jednou to pořádně oslavíme.

Nyní již klepe na dveře nová sezóna. Probíhá ve vašem klubu už nějaká hromadná letní příprava? Připravujete se případně i individuální cestou?

Ano, příprava už nám začala. Snažím se chodit i s naším A-týmem, abych měl alespoň 4 tréninky týdně. A samozřejmě se občas snažím udělat i něco navíc.

Matěj Pavlíček v minulé sezóně vsítil v plzeňském B-týmu 10 gólů a posbíral 12 asistencí. Zdroj: SK Kelti 2008.

Věřím, že každý z kluků má jen ty nejvyšší cíle

Vyplatila se podle Vás loňská absence Plzně v Extralize juniorů? Kolik dala týmu účast v 1. Lize a můžete zpětně říci, zda to byl správný krok, i na úkor možnosti poprat se o juniorský titul?

Myslím si, že to byla dobrá zkušenost pro všechny z nás, ale zároveň mě trošku mrzí, že jsme juniorskou soutěž nehráli, protože jsme měli silný tým a šance na úspěch mohly být vysoké.

Předloni vám titul utekl až ve finále a další možnost budete mít tedy letos. Jak moc se vám proměnil kádr oproti předchozím dvěma sezónám? Věříte, že i tentokrát patříte mezi hlavní favority a zaútočíte rovnou na titul?

Věřím, že každý z kluků má jen ty nejvyšší cíle. Kádr se proměnil docela dost, ale myslím si, že máme spoustu zkušených hráčů, kteří pomohou těm, co přišli z dorostu.

Jaké vidíte do budoucna své cíle poté, co jste domů přinesl zlatou medaili za mistrovský titul? Věříte, že se Vám ještě podaří rozšířit sbírku reprezentačních medailí? A jaký je Váš největší sen v rámci klubového hokejbalu?

Určitě bych se chtěl v budoucnu dostat do reprezentace mužů a věřím, že svou sbírku ještě rozšířím. Aktuálně je mým snem určitě vyhrát titul s Plzní.