2. liga

Celkově celá sezona byla velice dobrá, hodnotí kapitán B-týmu Dobřan Daniel Čech

Dobřanský B-tým v letošní sezoně vyhrál základní část ve druhé lize v regionu, v play off došel až do finále. Tam nestačil na plzeňský C-tým a vybojoval stříbrné medaile. Kapitán mužstva Daniel Čech se rozpovídal nejen o tomto úspěchu, ale také zápasech v základní části nebo play off.

Vybavuje se mi spousta zápasů, kde jsme dominovali

Danieli, v letošní sezóně jste s dobřanským B-týmem ovládli základní část druhé ligy v regionu. Co se Ti z této části sezóny nejvíce vybavuje?

Základní část byla velice vydařená. Vybavuje se mi spousta zápasů, kde jsme dominovali, ale i vyrovnané zápasy s týmy HBC Plzeň–Litice, HBC Plzeň C a dva vyrovnané zápasy s HC Buldoci Stříbro.

V semifinále play off jste se pak utkali s Třemošnou, která už měla za sebou úspěšné čtvrtfinále. Jak se za sérií s tímto soupeřem ohlížíš?

Za sérií se ohlížím velmi kladně, vyhráli jsem oba zápasy, drželi se pokynů, hráli jsme jako tým, ale musím uznat, že Třemošná byla velice dobře připravena a série byla velice vyrovnaná. Nečekal jsem, že Třemošná bude takto dobře konkurovat.

O titul jste pak bojovali s plzeňským C-týmem, ale ani jeden zápas se vám nevydařil. Co podle tebe chybělo alespoň k zdramatizování série?

Upřímně Plzeň byla velice dobře připravená a byla lepším týmem, v prvním zápase jsme udělali pár chyb a Plzeň je dokázala potrestat. I když to nevypadá, tak druhý byl z naší strany mnohem lepší než první duel, myslím si, že trošku chybělo štěstí v koncovce. Jak jsem říkal, Plzeň byla ve finálových duelech lepší a zaslouženě vyhrála.

Druhé místo s odstupem času hodnotím pozitivně

V základní části jste s týmem byli na čele v několika statistikách. Co bys nejvíce vyzdvihl?

Nejvíce bych vyzdvihl oba brankáře jak Jaroslava Fukárka staršího, tak i Jaroslava Fukárka mladšího, kteří byli celou sezónu oporou v brankovišti. A také bych rád vyzdvihl výkony Václava Šlehofera staršího, jeho přehled a rozehrávka byla v mnoha duelech klíčová, i proto jsme měli tuhle sezónu hodně vstřelených gólů. A v poslední řadě bych chtěl vyzdvihnout všechny mladé kluky v našem týmu, kteří odehráli kvalitní zápasy.

Ve vyřazovacích bojích a některých zápasech základní části jsi vedl tým jako kapitán. Užil sis celou sezonu také po individuální stránce?

Sezonu jsem si celkově užil, i když jsem měl v sezóně i špatné momenty, pořád je na čem pracovat, ale jsem rád, že se nám celkově velmi slušně dařilo.

Nakonec jste zakončili sezónu se stříbrnými medailemi. Jak tento úspěch s odstupem času hodnotíš?

Druhé místo s odstupem času hodnotím pozitivně. Celkově celá sezona byla velice dobrá. Ano, po posledním zápase byl v kabině smutek, ale jede se dál a je třeba se připravovat na další sezonu. Kde se opět budu chtít rvát o přední pozice.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9