2. liga

Hráli jsme týmově, plnili pokyny a od začátku věřili ve výhru, hlásí mistr 2. ligy Petr Peroutka

Plzeňský C-tým ovládl druhou ligu v regionu Čechy Západ. V základní části skončil na čtvrtém místě, v play off pak ani jednou neprohrál a vybojoval titul. K úspěchu mu pomohl také kapitán Petr Peroutka, který v posledním finálovém utkání vsítil vítězný gól.

Myslím, že naše forma vygradovala právě v zápasech play off

Petře, s plzeňským C-týmem jste se ve druhé lize radovali z titulu. Co podle tebe o takovém úspěchu vašeho celku rozhodlo?

Byli jsme na play off ve výborné sestavě a hladoví po úspěchu. Hráli jsme na 3 lajny, skvěle nás doplnili mladí kluci, dorostenci. Krásně si to sedlo a každé utkání jsme si užívali.

Do play off jste vstupovali ze čtvrtého místa po základní části, tam jste pak neprohráli ani jedno utkání. Kde byly vaše silné stránky ve vyřazovacích bojích?

Myslím, že naše forma vygradovala právě v zápasech play off, kde jsme hráli skutečně výborně. Všechny lajny makaly na 100 %, hráli jsme týmově, plnili pokyny a od začátku věřili ve výhru.

Série se hrály jen na dva vítězné zápasy. Byla velká motivace zvládnout už ten první a být v lepší pozici před druhým, který už mohl být rozhodující?

Chtěli jsme vyhrát všechny zápasy, bez ohledu na to, jestli je to první nebo druhé utkání. S tím jsme vůbec nekalkulovali. Motivace byla vyhrát v co nejkratší možné době, a to se povedlo.

Tentokrát jsme nebyli favoriti, ale do všech zápasů jsme dali maximum

Ve finále jste se utkali s Dobřany, které vyhrály základní část. V bojích o titul jste je v obou zápasech porazili rozdílem pěti branek. Jaké byly finálové souboje z tvého pohledu?

Naše výkony byly velmi dobré. V zápasech jsme převážně dominovali, takže z mého pohledu je vítězství naprosto zasloužené. Vždy jsme dali gól jako první, čímž jsme získali více sebedůvěry, klid a postupně skóre navyšovali. Nechtěli jsme připustit žádné drama a od začátku do konce jsme k tomu takto přistupovali.

V druhém finálovém utkání jsi na začátku druhé třetiny vsítil vítěznou branku. Jak si ji vybavuješ?

Bylo tam vyhrané vhazování, drželi jsme se na míčku, já pak měl na ose více prostoru, tak jsem od modré vystřelil a zapadlo to přesně k tyči.

Měli jste skvělou úspěšnost v oslabení, a to 95,65 %. Vsítili jste v průměru nejvíce gólů na zápas ze všech týmů a nejméně obdrželi. Jak jste si celou cestu za ovládnutím soutěže v regionu užili?

Po začátku sezony, která byla velmi rozpačitá si toho hrozně moc vážíme! Tentokrát jsme nebyli favoriti, ale do všech zápasů jsme dali maximum. Opravdu jsem cítil, jak všichni zase chceme hrozně moc vyhrát. Zvítězili jsme a teď už můžeme slavit jako mistři.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9