2. liga

Bříza je silný soupeř s kvalitními a zkušenými hráči, které se nám podařilo přehrát, hodnotí čtvrtfinále Jaroslav Svoboda

Třemošná o víkendu odehrála tři čtvrtfinálové zápasy, ve dvou se radovala z výhry a postoupila do semifinále. Svými výkony jí k tomu pomohl také Jaroslav Svoboda, který v play off zatím posbíral nejvíce bodů ze všech hráčů v soutěži. Nyní už vyhlíží další souboje, kde ho s týmem čekají Dobřany.

V prvním zápase jsme ukázali, že Břízu můžeme přehrát, doma jsme usnuli na vavřínech

Jardo, s Třemošnou se vám ve čtvrtfinále play off podařilo překonat Horní Břízu a postoupili jste do semifinále. Jak se za celou sérií ohlížíš?

Série zápasů byla velmi vyrovnaná. Bříza je silný soupeř s kvalitními a zkušenými hráči, které se nám hlavně díky skvělým výkonům gólmana Jaroslava Popa, podařilo přehrát.

Série byla po dvou zápasech vyrovnaná a rozhodlo se až ve třetím, vždy zvítězil hostující tým. Čím si to vysvětluješ?

V prvním zápase jsme ukázali, že Břízu můžeme bez problému přehrát, ale doma jsme usnuli na vavřínech a nepomohlo tomu ani zranění Ládi Svobody. Na třetí zápas do Břízy jsme jeli s tím, že musíme vyhrát a opět jsme ukázali, že na to máme.

V prvním utkání jste vyhráli 9:4, v dalším padlo méně branek, soupeři jste podlehli 1:2. Kde vidíš největší příčiny, že jsou výsledky takto rozdílné?

Oběma gólmanům asi druhé utkání sedlo více než první a předvedli kvalitní výkon, tudíž obě strany měly problém se přes ně prosadit.

Tým TJ Tatran Třemošná po postupu do semifinále play off 2. ligy. Zdroj Facebook TJ Tatran Třemošná.

Atmosféra, kterou zařídili naši fanoušci, se jen těžko popisuje slovy

Po prohraném nedělním utkání na domácím hřišti vás čekal ještě rozhodující souboj, který jste zvládli. Bylo náročné odehrát dva zápasy play off krátce po sobě?

I přes parné počasí náš celek neměl větší problémy s fyzičkou. Nemůžu mluvit za všechny, ale já osobně bych minimálně ještě jeden zápas zvládnul. (smích)

V play off jsi v regionu zatím nejproduktivnějším hráčem. Vydařil se ti především první zápas proti Horní Bříze, kde jsi k vítězství přispěl dvěma góly a třemi přihrávkami. Jak si vyřazovací boje užíváš?

Zatím si nemohu na nic stěžovat. (smích) Atmosféra, kterou zařídili naši fanoušci, se jen těžko popisuje slovy, tam byste prostě musela být.

V semifinále se potkáte s dobřanským B-týmem, který vyhrál základní část. Jak se na tuto sérii těšíš?

Dobřany jsou velmi kvalitní soupeř, ale budeme k zápasu přistupovat jako ke každému jinému, necháme tam 100 % a lepší tým po sérii zvítězí.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9