2. liga

Plzeňské Litice v čele 2. ligy, Balwani urvali bod v souboji s Horní Břízou

Další kolo nadstavbové části západočeské 2. ligy přineslo znměnu lídra soutěže. Litičtí otočili utkání v Třemošné a přeskočili dosud vedoucí Dobřany, které měli o víkendu volno. Plzeňský C-tým odehrál dvoukolo, uspěl v obou zápasech a dostal se na průběžné 3. místo před Horní Břízu.

TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň C 3:4

V pátek v podvečer přivítal Tatran rezervní celek Plzně, která svádí souboj o 3. místo a výhodnější pozici pro boje v play off. Domácí dvakrát vedli, poprvé v desáté minutě, hosté však vždy srovnali a na konci druhého dějství se dostali do vedení oni. O vítězství rozhodla Plzeň v oslabení necelých devět minut před koncem utkání. Hattrick si v oranžovém dresu připsal Schejbal (3+0), hosty táhl k vítězství zejména Kastner (2+1). 

HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň C 2:7

Následují den se plzeňský celek přesunul na stříbrský zimní stadion a usopěl i v tomto duelu. Domácí s favoritem drželi krok dvě třetiny, ale v rozmezí posledních deseti minut přišla plzeňská smršť v podobě pěti branek a o zisku tří bodů bylo jasno. V dresu Mečounů opět zářil čtyřbodový Kastner (1+3) a jeho kolega Kraus (2+2). Gólman Kočka odcházel s téměř 93 % úspěšností zákroků.

TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň-Litice 2:4

Hosté tento duel rozehráli skvěle a hned v první minutě se ujali vedení. Na další branku se pak čekalo až do poloviny utkání, kdy domácí srovnali a do konce třetiny ještě otočili  skóre další brankou. Začátek závěrečné třetiny však patřil hostům, kteří v přesilové hře srovnali a necelých osm minut před koncem si vzali vedení opět na svoji stranu, které již nepustili. Největší podíl na výhře měl tříbodový Babor (2+1) a gólman Košňar s téměř 93 % úspěšností zákroků.

HBC Rolling Balwans Plzeň - SK Horní Bříza 4:5p

Překvapení kola se zrodilo v plzeňské Precol Aréně, kde Balwani, bojující o účast ve vyřazovacích bojích, trápili favorita, který naopak bojuje o třetí pozici a lehčího soupeře pro play off. Domácí Balwani ovládli úvodní třetinu, ovšem v prostředním dějství o vedení přišli a jednogólový náskok měli naopak hosté. Domácí se do zápasu vrátili proměněnou přesilovou hrou a když pak do konce základní hrací doby uspěly oba celky ještě jedsnou, utkání šlo do prodloužení. V něm nakonec uspěl papírový favorit a připsal si do tabulky dva body. K zisku bodu pomohl domácím zejména dvoubodový Ludvík (1+1), v zeleném dresu se třemi kanadskými body prosadil Filip Lang (1+2).

Následující víkend, resp. týden bude na utkání plodný, neboť jsou na programu některé dohrávky. V sobotu je naprogramu souboj posledního Taurusu s druhými Dobřany, v neděli pak otevře program duel ve Štruncových sadech mezi domácím Fireballem a třemošenským Tatranem. Nedělní program čeká také na Horní Břízu v souboji se stříbrskými Buldoky a vedoucích Litic s Balwany. Ve sváteční pondělí se v plzeňské hale střetne poslední Taurus s Horní Břízou a středeční duel čeká na Dobřany a Fireball.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9