2. liga

Určitě se budeme chtít před play off vítězně naladit, hlásí Marek Forejt

Plzeňský C-tým minulý týden odehrál dvě utkání, v obou vybojoval tři body. K výhře na hřišti Stříbra přispěl hattrickem a asistencí Marek Forejt. Třemi góly a přihrávkou se do statistik zapsal u soupeře také na začátku sezóny. V dalších zápasech chce udržet s týmem co nejlepší pozici pro play off.

Když se sejdeme v dobré sestavě, můžeme hrát s každým

Marku, tři zápasy před koncem základní části se s plzeňským C-týmem nacházíte v neúplné tabulce na třetím místě. Jak zatím hodnotíte letošní sezónu?

Sezónu zatím hodnotím kladně, oproti té minulé máme mnohem méně výsledkových výkyvů a když se sejdeme v dobré sestavě, můžeme hrát s každým.

Minulý týden jste odehráli dvě utkání. V pátek jste porazili Třemošnou 4:3, využili jste dvě přesilové hry, jednou jste se prosadili v oslabení. Jaký to byl souboj z tvého pohledu?

V Třemošné to nebyl zrovna pohledný zápas, hrál se takový „hurá“ hokejbal. Adaptace na specifický povrch nám dělala problémy, a proto jsme rádi, že jsme i díky zmíněným přesilovkám zápas zvládli.

V sobotu jste se představili ve Stříbře, kde jste vyhráli 7:2. Po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané, ve třetí jste utekli na rozdíl pěti branek. Co se tam stalo?

Zápas byl dlouho vyrovnaný, ale myslím, že při hře 5 na 5 jsme měli více ze hry. Domácí podle mě zlomil ve třetí třetině moment, kdy jsme odskočili o dvě branky. Oproti prvním dvěma třetinám se nám pak dařilo využívat vyložené šance téměř bez výjimky.

Budu samozřejmě rád, když někomu z mladých v jejich růstu pomůžu

Na hřišti Stříbra jsi vsítil hattrick a na jeden gól nahrál. To se Ti podařilo také v minulém utkání u soupeře. Vyhovuje Ti to tam více?

Hraje se mi tady dobře, ale nic hlubšího bych v tom nehledal. Góly se ode mě očekávají v každém zápase a když se nedaří, mám to od spoluhráčů na talíři při každém střídání. Hlavně Standa Kastner s Jardou Kejřem si v tom vyloženě libují… Takže jsem rád za každý zápas, kdy se to takhle sejde a mám od nich chvíli klid. (smích)

V týmu jsi jeden z hráčů s extraligovými zkušenostmi, letos jsi nastoupil také v 1. Lize. Baví Tě předávat zkušenosti mladším?

Budu samozřejmě rád, když někomu z mladých v jejich růstu pomůžu, ale zatím bych se do téhle role úplně nepasoval. Přeci jen jsou v týmu borci s mnohem, mnohem většími extraligovými zkušenostmi a i já se od nich stále můžu učit.

Před play off vám chybí odehrát ještě tři zápasy. Na co se v nich chcete zaměřit před vyřazovacími boji?

Určitě se budeme chtít před play off vítězně naladit a udržet co nejlepší výchozí pozici pro vyřazovací boje. Zápasy s Liticemi a Horní Břízou nám zároveň mohou napovědět, jak na tom před play off jsme a na čem je potřeba pracovat.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
16 122:26 48
2.
TJ Snack Dobřany B
16 76:53 31
3.
HBC Plzeň-Litice
16 59:45 27
4.
TJ Tatran...
16 57:54 26
5.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
6.
HC Buldoci Stříbro
16 54:46 21
7.
HBC Rolling Balwans...
16 64:84 17
8.
HBC Taurus Plzeň
16 23:100 11
9.
SK Inter Blovice
16 49:107 9