2. liga

Lídr padl v Horní Bříze, Dobřany se dostaly do čela

Poslední kolo základní části přineslo změnu na čele západočeské druholigové tabulky. Vedoucí Litice nezvládly nedělní večerní utkání v Horní Bříze, a protože dobřanský B-tým v domácím utkání deklasoval Balwany, došlo ke střídání těchto celků na čele soutěže.

V sobotním utkání v plzeňské hale nenavázal poslední Taurus na předchozí výhru a se stříbrskými hráči tentokrát neuspěl. V souboji plzeňského C-týmu a Fireballu se nakonec radoval domácí celek.

Týmy nyní čeká nadstavbová část, kde se utká každý celek s každým. Týmy Horní Břízy, Stříbra, Fireballu a Taurusu navíc ještě čeká odehrát odložené utkání.

HBC Taurus Plzeň - HC Buldoci Stříbro 2:4

O svém vítězství rozhodli Buldoci v posledních šesti minutách, přestože vedli po úvodní třetině dvoubrankovým rozdílem. Domácí však brankami v úvodních minutách dalších dvou třetin manko smazali a začínalo se od začátku. Rozhodující branku si připsal Fiala (2+1), dvěma body přispěl k výhře dvoubodový Svoboda (1+1), výraznou měrou podpořil vítězství také gólman Růžička s téměř 93 % úspěšností zákroků.

HBC Plzeň C - HCB Fireball 99 Plzeň 5:1

Trápící se Fireball zavítal do plzeňské hokejbalové haly a již v páté minutě prohrával o dvě branky. Ve druhém dějství branka nepadla, v závěrečné třetině domácí hráči rozdíl skóre ještě navýšili. Utkání se bodově vydařilo domácím hráčům Forejtovi (2+1) a Krpalovi (0+2), gólman Lokajíček měl úspěšnost zákroků téměř 94 %.

TJ Snack Dobřany - HBC Rolling Balwans Plzeň 10:1

Domácí favorit nedal hostujícímu celku žádnou šanci. Na gólmana Balwanů vyslali přes padesát střel a 10 z nich skončilo v síti. Nejvýrazněji se pod výhru podepsali nestárnoucí Šlehofer (2+3), Štulc (2+2) a jistota v brankovišti Fukárek, jenž s úspěšností téměř 94 % povolil soupeři vstřelit pouze čestný gól.

SK Horní Bříza - HBC Plzeň-Litice 7:2

Ve šlágru kola, zavítal lídr, po výměně pořadatelství, do Horní Břízy k utkání pod umělým osvětlením. Domácí na nic nečekali a již ve třetí minutě vedli o dvě branky. Když ve třinácté minutě hosté snížili, domácí přispěchali s rychlou odpovědí a dvoubrankové vedení si odnesli i do šaten. Druhá třetina byla bezbranková a když se na začátku závěrečného dějství hosté opět přiblížili na rozdíl jedné branky, odpověděli domácí hned o minutu později další brankou a prakticky zlomili utkání na svoji stranu. V závěrečných deseti minutách přidali další 3 branky a slavili zasloužené vítězství. V domácím dresu zaznamenal hattrick Šmucer (3+2), gólman Daněk pak předvedl jisté zákroky s úspěšností 92 %.

Plzeňské Litice tak přepustili vedoucí pozici dobřanským Šnekům, ale o tom kdo postoupí přímo do semifinále se rozhodne až v nadstavbě. Na tyto vstupenky si brousí zuby minimálně 4 celky.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
14 110:24 42
2.
SK Horní Bříza
15 62:47 26
3.
TJ Snack Dobřany B
14 56:48 25
4.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
5.
TJ Tatran...
14 50:42 23
6.
HC Buldoci Stříbro
14 50:40 21
7.
HBC Rolling Balwans...
14 51:73 14
8.
HBC Taurus Plzeň
14 19:76 11
9.
SK Inter Blovice
14 36:94 6