2. liga

Favorité v jarní části západočeské 2. ligy zatím nezaváhali. Blíží se nadstavba

Tři kola jarní části sezony má za sebou druholigová soutěž na západě Čech. Pořadí týmů na prvních čtyřech místech je prakticky neměnné. Před nadstavbovou částí, kde se týmy mezi sebou utkají každý s každým zbývají odehrát dvě kola. Jak se jednotlivým celkům dařilo a jaký program nás čeká?

Mezi celky na prvním a čtvrtém místě je devítibodový rozdíl a o tomto víkendu může dojít ke změně. Šlágrem kola bude souboj vedoucích Litic, které se v plzeňské hale postaví C-týmu Plzně, která je na třetí pozici. Dobřany nebudou chtít zaváhat v boji o čelo tabulky v třemošenské aréně a Fireball se pokusí zahájit stíhací jízdu za play off v domácím duelu se stříbrskými Buldoky.

Pojďme si přiblížit aktuální formu jednotlivých celků v soutěži a začněme u vedoucích plzeňských Litic.

HBC Plzeň-Litice - TJ Tatran Třemošná 6:2

Vedoucí celek soutěže zahájil jarní pouť domácím soubojem s Třemošnou. která se nachází těsně pod čtyřkou nejlepších. Domácí si vypracovali během dvou třetin rozhodující náskok, když vedli o pět branek a zápas s přehledem dotáhli do vítězného konce. V dresu domácích byli nejvíce vidět útočník Holopírek (2+0) a obránce Babor (1+1). Na obou brankách hostů se podílel jejich kapitán Toman (1+1).

HBC Rolling Balwans Plzeň - HBC Plzeň-Litice 1:10

K druhému utkání jara přijel vedoucí celek do haly na Košutce a domácímu soupeři nedal šanci. Za hvězdu utkání lze označit litického Koptu (2+2) na nejž navázali hned další tři tříbodoví hráči.

Souboj v plzeňské hale vyzněl jasně pro lídra soutěže. Autor: Jakub Juroško.

HBC Plzeň-Litice - HC Buldoci Stříbro 6:1

Zatím posledním byl pro lídra soutěže souboj s Buldoky, který měl jasného papírového favorita. Všechny předpoklady se naplnily a domácí vcelku v poklidném tempu získali další tři body. Střelecky se prosadily dvakrát Kopta s Kadaněm, za hosty korigoval skóre donedávna litický Plohmer.

Druhým nejlepším celkem, který stíhá vedoucí, je dobřanský Snack. A ani on na jaře nezaváhal.

HCB Fireball 99 Plzeň - TJ Snack Dobřany B 3:5

Ve střelecky vyrovnaném duelu se nakonec radovali papíroví favorité z Dobřan. Ty k vítězství dovedl především nestárnoucí Šlehofer, jenž si připsal hattrick a další matador, v kleci zářící Fukárek, jenž si připsal více než 90 % úspěšnost zákroků.

TJ Snack Dobřany B - HBC Taurus Plzeň 4:1

Dvojka tabulky se představila v dalším duelu na domácí půdě proti poslednímu Taurusu a roli favorita nakonec zvládla. Hvězdou duelu byl Truchlý (2+1), kterému opět zdatně sekundoval Šlehofer se dvěma asistencemi.

Týmem bojujícím o přímý postup do semifinále play off je také plzeňský C-tým, který je nyní třetím nejlepším.

HBC Plzeň C - HC Buldoci Stříbro 6:0

Jednoznačná záležitost favorita, čisté konto matadora Lokajíčka a hattrick v podání navrátilce Ondřeje Benedikta, na kterého navázal třemi asistencemi Zrna. Plzeň vstup do jarní fáze zvládla a drží se v první trojce soutěže.

SK Horní Bříza - HBC Plzeň C 2:3p

Zcela jiný soupeř i průběh, souboj o třetí příčku. To byl duel v hornobřízské aréně, na kterém se objevilo téměř 40 diváků. Domácí se dostali v první třetině do vedení, ale hostující tým ve druhém dějství průběh otočil a na řadě tak byli opět domácí. Těm se deset minut před koncem podařilo poslat utkání do prodloužení, ve kterém bod navíc vystřelil hostům Forejt (1+2). Za domácí se v duelu prosadil dvakrát Krch, dvě asistence si připsal plzeňský Kastner.

Favoritem soutěže je také průběžně čtvrtý celek z Horní Břízy. Ten si kromě duelu s rezervou Plzně připsal ještě další dvě utkání, ve kterých naděloval.

SK Horní Bříza - HBC Rolling Balwans Plzeň 10:1

Hned na úvod jara si přijeli Balwani pro desítku načepovanou v Horní Bříze. Domácí favorit nedal soupeři žádnou šanci a po pomalejším rozjedu nasázel dvouciferný počet branek. Bodově exceloval zejména Krch (3+3), na kterého navázal Markvart (0+4) a Šmucer (2+1).

SK Horní Bříza - HC Buldoci Stříbro 8:2

V neideálních podmínkách, za sněžení a nízkých teplot se zrodila další jednoznačná záležitost domácích. Domácí hráči vyslali na soupeřova gólmana 60 střel a osm z nich skončilo za jeho zády. Po dvou brankách si připsali Krch (2+2) a Votava, další tři hráči byli tříbodoví.

Další stálicí bojů o play off je celek Tatranu Třemošné. Ten po úvodní prohře ve Štruncových sadech zvládl obě utkání s posledními celky soutěže.

TJ Tatran Třemošná - HCB Fireball 99 Plzeň 4:2

V souboji s předposledním rozhodli domácí po bezbrankové úvodní třetině o svém vítězství ve druhém dějství a nakonec splnili roli favorita. Svoboda, Schejbal i Komanec si připsali shodně po jedné brance a asistenci.

HBC Taurus Plzeň - TJ Tatran Třemošná 2:3

V duelu s posledním celkem padly všechny branky v úvodní třetině a hosté nakonec domácí celek přetlačili o jednu branku. Vítěznou trefu si připsal Balíček (1+1), za domácí se dvakrát prosadil Volf.

O účast v předkole play off bojují také plzeňští Balwani, kteří po prohrách s celky z vyšších pater zvládli souboj s Fireballem.

HCB Fireball 99 Plzeň - HBC Rolling Balwans Plzeň 2:4

Hostující celek se ujal vedení už v 5. minutě, domácí dokázali do konce úvodního dějství srovnat, ale o minutu později již vedli opět Balwani a vedení již nepustili. Největší mírou přispěl k výhře Lakó (2+0), za domácí se činil s dvěma asistencemi Rak.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
12 91:21 36
2.
HBC Plzeň-Litice
13 47:36 21
3.
TJ Tatran...
12 48:40 21
4.
HC Buldoci Stříbro
12 46:34 20
5.
SK Horní Bříza
13 46:43 20
6.
TJ Snack Dobřany B
12 40:42 19
7.
HBC Rolling Balwans...
13 51:71 14
8.
HBC Taurus Plzeň
11 17:59 8
9.
SK Inter Blovice
12 29:69 6