2. liga

Stanislav Kastner vládne nahrávačům 2. ligy na západě Čech

HBC Plzeň C je v letošním ročníku 2. ligy ve velké formě. Po podzimní části se Mečouni hřejí na třetí příčce, přičemž mají 27 bodů. K tomu velkou měrou pomohl i zkušený Stanislav Kastner, který je nejlepším nahrávačem ligy. Co se v týmu změnilo a kam Plzeň C míří?

Chci vyhrát úplně každý zápas a rozhodně to tak v týmu nemám sám

Stanislave, oproti loňské sezóně se vám s týmem druhé rezervy HBC Plzně daří o mnohem více. Jste na třetí pozici a máte 27 bodů, avšak loni jste měli za celou sezónu 26 bodů. K jakým změnám došlo? Zapracovali se do týmu mladší hráči?

Tak ani letos ze začátku sezóny to nevypadalo bůhví jak, takže jsme si museli nastavit nějaká pravidla a s jádrem starších a zkušenějších kluků to vzít trochu do ruky. (smích) Takže máme zkušené jádro, které za to stále umí vzít a doplňujeme to mladšími kluky z Béčka a dorostu.

Jaké jsou vaše cíle s týmem? Sezónu máte dobře rozehranou. Do play off máte také nakročeno. Na co to letos vidíte?

Nevím o tom, že bychom si nastavovali nějaké cíle, ale jsem tak trochu magor a chci vyhrát úplně každý zápas a rozhodně to tak v týmu nemám sám, takže uvidíme.

K týmovým výkonům jste přispěl i Vy, a to svými asistencemi, kterých máte 21. Dokonce ztrácíte pouze 3 body na nejproduktivnějšího hráče soutěže. Budete chtít tuto formu udržet i na jaře? Na co ve své hře spoléháte?

Uvidím, kolik toho na jaře z důvodů termínových kolizí stihnu, ale nikdy jsem to neměl nastavené tak, že se chci zápasu jen zúčastnit, vždycky chci nějak přispět. A asi Vám nikdo neřekne, chci hrát na jaře hůře. (smích) No a při hře spoléhám, že když někomu nahraju tak dá gól jako Mára Foreit, trefí jednu z deseti, nebo tak nějak. (smích)

Věříme že udržíme pozice pro play off a dojdeme co nejdál

Letos navíc vedete jako trenér tým HBC Plzně B. Jak byste zatím zhodnotil působení vašeho celku v této soutěži?

Střídavě oblačno. Ten tým má, co se talentu týká, ohromný potenciál. Nicméně talent sám o sobě nestačí a je potřeba, aby i talentovaní hráči dodržovali systémové věci a pracovali na sobě. A to je náš hlavní úkol s kolegou Víťou Čapkem. Takže věříme že udržíme pozice pro play off a dojdeme co nejdál.

Vy jste i dříve v 1. lize nastupoval, a to za plzeňské Litice. Nechtěl byste se do koloběhu 1. ligy ještě vrátit?

Ke dvěma zápasům, jsem nastoupil i letošní sezónu a neříkám, že by mě to nelákalo, ale prioritou pro klub je, aby právě v 1. lize dostávali prostor mladí hráči, kteří se tím připravují na případnou budoucnost v našem A-týmu.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9