2. liga

Je to týmová hra, takže bez kolegů bych to nezvládl, je skromný nejproduktivnější hráč druhé ligy Jan Kovářík

Po podzimní části je ve druhé lize v regionu Čechy Západ nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem Jan Kovářík. Dobřanský útočník si za B-tým zapsal v jednom utkání osm bodů. V další části sezóny věří, že se s týmem bude stále pohybovat na nejvyšších pozicích.

Čekají se ode mě góly

Honzo, v podzimní části jsi byl s dvaceti osmi body nejproduktivnějším hráčem v regionu ve druhé lize. Jak se za tím ohlížíš?

Není to jenom moje zásluha, je to týmová hra, takže bez kolegů bych to nezvládl. Chodím vypomáhat, když je třeba málo lidí, pak to taky na mě hodně hrajou, proto hodně boduji.

Vydařilo se Ti utkání proti plzeňskému C-týmu, kde jsi vsítil sedm branek a na jednu nahrál. Jak na tento zápas vzpomínáš?

Ten zápas se mi povedl a Plzeň nebyla v plné sestavě, tak to hodně napomohlo k takovému výsledku.

Nejvíce bodů jsi posbíral také v A-týmu Dobřan v naší nejvyšší hokejbalové soutěži. Je to tvá úloha v obou týmech být u gólových situací?

Čekají se ode mě góly, i když to nechápu, když jsem nikdy nebyl moc gólový. (smích) Každý hráč je rád za to, když dá gól, takže určitě je to moje úloha dávat góly a pomoc týmu k plnému počtu bodů do tabulky v obou týmech.

Každý, kdo má tento sport rád, se těší na zápasy

Nyní už máte za sebou zimní přípravu, v rámci ní jste také odehráli turnaj Ledňáček. Na co jste se nejvíce zaměřovali?

Zaměřovali jsme se hlavně na to, abychom se zpátky dostali do herní pohody po delší pauze. A snad navážeme na výsledky z podzimu nebo nejlépe sbírat ještě víc bodů než na podzim.

Ve druhé lize jste s dobřanským B-týmem na nejvyšších místech. Věříš, že budete úspěšní i v další části sezóny?

Určitě budeme, v Béčku se vyhrávají kluci, kteří budou čím dál tím víc hrát za A-tým a už se to pomalu ukazuje, kdo má na A-tým a kdo ne. Takže Benfika na titul.

Už příští týden vstoupíte s A-týmem také do Extraligy, kde se budete snažit udržet pozice pro postup do play off. Jak se těšíš na jarní část?

Každý, kdo má tento sport rád, se těší na zápasy, nikdo nechce jen trénovat. Tenhle rok máme silný tým, takže já věřím, že tenhle rok uděláme veliký úspěch. A uvidíme, jestli se třeba nedostaneme až k nějaké medaili. Už jsem to psal před pár lety, že náš čas našeho mladého týmu ještě přijde, myslím, že už pomalu bude přicházet.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9