Liga st. žáků

Na podzim byla ve starších žácích suverénní Plzeň, Dobřany jsou na šesté příčce

Ve skupině starších žáků Čechy Jih a Západ nastoupily do letošní sezóny čtyři týmy. Nejvíce se v podzimní části dařilo plzeňskému celku, který vyhrál všechna utkání. Šesté místo vybojovaly Dobřany, Třemošná skončila na předposlední pozici, Blovice na poslední.

HBC Plzeň

Plzeňští starší žáci neprohráli v podzimní části žádné utkání a s 33 body jsou na prvním místě. Vstřelili také nejvíce gólů a nejméně obdrželi ze všech týmů ve skupině. Soupeřům nastříleli 137 branek, do své klece jich inkasovali 17. Vedou také statistiku přesilových her, kterých využili 53,57 %, ubránili se i nejvíce oslabením (95,83 %). Mečounům se dařilo také individuálně, nejproduktivnějším hráčem týmu a celé skupiny byl s 61 kanadskými body Matěj Kořínek, který vsítil 33 gólů a k tomu si zapsal 28 asistencí. V první desítce je v produktivitě rovněž Petr Našinec (23+17) a Kristián Zelinger (20+13). V brankovišti má nejlepší úspěšnost zákroků Jindřich Hošek (92,96 %), hned za ním je Tobiáš Sýkora (87,30 %).

TJ Snack Dobřany

Dobřanští hokejbalisté na podzim posbírali 12 bodů a umístili se na šesté pozici. V obou vzájemných zápasech porazili Třemošnou, radovali se také s Blovicemi, Pískem a jeden bod zaznamenali se Zliví. Nejvíce bodů si na své konto zapsal Ondřej Sloup, který se prosadil sedmnáctkrát, desetkrát nahrával spoluhráčům. Za ním se nachází Karel Šampalík (7+9) a Jakub Kozický (5+4). V bráně držel tým Pavel Vajda, který je s úspěšností zákroků 83,29 % čtvrtým nejlepším gólmanem ve skupině.

TJ Tatran Třemošná

Tým Třemošné přezimuje s šesti body na předposledním místě. Do sezóny vstoupil výhrou nad Suchdolem, který porazil v samostatných stříleních. Tři body získal v utkání s Blovicemi, další bod si zapsal v posledním zápase, kde nestačil na Dobřany v nájezdech. Bodově byl nejlepší Jakub Berger, jenž rozvlnil síť čtrnáctkrát a dvakrát asistoval. Sedmi body se blýskli Matěj Kočí (4+3) a Patrik Fiala (1+6). Osmou nejlepší úspěšnost zákroků si drží ve skupině Petr Hrabák (79,52 %).

SK Inter Blovice

Blovický celek si před zimní přestávkou zapsal tři body a zatím se nachází na poslední příčce. Vítězství vybojoval v utkání s Pískem, který porazil 7:4, v ostatních zápasech nezískal ani bod. Nejvíce bodů z týmů posbíral Jakub Nygrýn, který do branky soupeřů umístil 22 míčků a na sedm tref nahrál. Celkově mezi všemi hráči a hráčkami ve skupině skončil na devátém místě. V týmových statistických se za ním umístili Michal Kolář (5+12) a Martin Houdek (4+9). Šestým nejúspěšnějším brankářem ve skupině je Šimon Kasl (80,94 %).

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Jih + Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Inter Blovice
1 6:2 3
2.
HBC Prachatice
0 0:0 0
3.
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0
4.
TJ Tatran...
0 0:0 0
5.
TJ Blatná Datels
1 2:6 0