Liga st. žáků

Bylo složité se vrátit do starých kolejí, ale do brány mě to vždy táhlo, hlásí Matyáš Šebek

O prvním březnovém víkendu zahájili jarní část starší žáci dvěma domácími zápasy. Do poloviny sobotního utkání nastoupil v brance Matyáš Šebek, který se před sezónou vrátil k hokejbalu po dvou letech. Plzeňský gólman se po návratu už objevil v brance v devíti soutěžních zápasech.

Nejobtížnější pro mě byl první trénink, kdy jsem ještě zjišťoval po pauze co a jak

Matyáši, před letošní sezónou ses vrátil do plzeňského klubu po dvou letech. Jak došlo k návratu? Co tě k tomu přimělo?

Vrátil jsem se zpátky do klubu, protože mi chybělo chytání. Dozvěděl jsem se, že nemají gólmana, tak jsem přišel zpátky do klubu, lákalo to.

Předtím jsi naposledy oblékl brankářskou výstroj v soutěžním utkání v mladších žácích během sezóny 2020-21. Jaké pro tebe byly první týdny po návratu do branky? Co bylo nejobtížnější?

Tak bylo určitě složité se vrátit do starých kolejí, zvykal jsem si dlouho, ale do brány mě to vždy táhlo s dobrou náladou. Nejobtížnější pro mě byl první trénink, kdy jsem ještě zjišťoval po pauze co a jak.

V letošním ročníku jsi v Lize starších žáků zatím nastoupil do devíti zápasů a také máš na kontě přes deset přípravných utkání. Jaký zápas byl nejtěžší z tvého pohledu a z pozice týmu?

Nejtěžším zápasem bych si troufal říct, že byl Suchdol nad Lužnicí, snažili jsme se vyhrát, ale nepodařilo se. Tým udělal, co mohl, jen soupeř byl o něco lepší, tak už to bývá, musíme se připravit a příště je porazit.

O víkendu jste vstoupili do jarní části. Už ale během zimní přestávky jste odehráli několik přípravných zápasů. Jak jste se na jaro připravovali a jak přípravu hodnotíš?

Přípravu hodnotím pozitivně. Začali jsme bez výstroje, což je dobře, nechtěl bych úplně začít ve výstroji hned po pauze. Musím říct, že trenéři připravili dobré tréninky. Za mě byla příprava užitečná, jak pro mě, tak pro hráče. Potřebuji ale samozřejmě také zápasy na to, abych se zlepšoval. Zjišťuju při nich, co a jak mám dělat lépe.

Cíl je postoupit dál a vyhrát co nejvíce zápasů

Jarní část jste začali dvěma souboji na domácím hřišti. Blovice ani Prachatice vám nevsítily žádnou branku, ale oba soupeři přijely v oslabené sestavě. Jak se za úvodními zápasy jara ohlížíš?

Výhra nebyla kvůli tomu, že jsme se snažili, tým nehrál dobře. Nějak to vepředu ale padalo do brány, aspoň jsme si nechali výhru u nás v Plzni.

Ty jsi odchytal polovinu utkání s Blovicemi, kdy šla na tebe jen jedna střela. Jak těžké je udržet v takových zápasech pozornost, když soupeř není příliš střelecky aktivní?

Musím uznat, že to je těžké, ještě když jde na vás jedna střela, ale zápas mě bavil jako každý jiný.

Máš nějaký brankářský vzor z hokeje nebo hokejbalu, kterým se inspiruješ?

Ano, mám nějaké vzory, jsou jimi Andrej Vasilevskij a Samuel Hlavaj, který současně chytá za Plzeň v hokeji.

S týmem se zatím nacházíte na druhém místě. Na první ztrácíte bod, ale máte utkání k dobru. Jaké jsou cíle pro jarní část?

Cíl je postoupit dál a vyhrát co nejvíce zápasů. Snad budeme lepší než soupeři a vyhrajeme, já do toho dám všechno, tak snad i tým.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Jih + Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Inter Blovice
2 11:4 6
2.
HBC Prachatice
0 0:0 0
3.
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0
4.
TJ Tatran...
1 2:5 0
5.
TJ Blatná Datels
1 2:6 0