Liga st. žáků

Každý se ve své hře zlepšil, a to se ukazuje v zápasech, chválí starší žáky Matěj Šplíchal

Čelo tabulky starších žáků ve skupině Jih+Západ je letos nebývale vyrovnané. Mečouni jsou mezi čtveřicí týmů, které dělí pouhé tři body. Vzhledem k odlišnému počtu odehraných utkání ale není absolutní pořadí zcela relevantní.

Z plzeňského pohledu je podstatně, že v posledních dvou zápasech se tým vrátil na vítěznou vlnu a podal zlepšené výkony. K poslední výhře 5:0 v Prachaticích přispěl gólem také Matěj Šplíchal, který loni v této kategorii sbíral první zkušenosti a nyní se již plně etabloval.

Zlepšovat bychom se měli hlavně v koncovce, protože neproměňujeme většinu šancí, které v zápase máme

Matěji, se staršími žáky máte v sezóně odehráno osm utkání. V šesti z nich jste vyhráli. Jaký máš pocit z úvodu sezóny? V čem se vám daří, v čem je potřeba se zlepšit?

Začátek sezóny bych zhodnotil pozitivně. První zápasy jsme vyhráli s poměrně vysokými výsledky a zvládli doma velmi těžký zápas s Pískem. Zlepšovat bychom se měli hlavně v koncovce, protože neproměňujeme většinu šancí, které v zápase máme.

Když bys měl porovnat váš tým na začátku herní přípravy v srpnu a nyní. Kde vidíš kromě lepší týmové souhry největší pokrok?

Největší pokrok vidím asi v tom, že každý z nás se zlepšil ve své vlastní hře, což se pak ukazuje i v zápasech.

Naposledy jste zvítězili v Prachaticích 5:0. Na góly se ale čekalo do 25. minuty. Jak jsi celý zápas vnímal? Měli jste více ze hry, nebyli jste přesto nervózní za dlouhého bezbrankového stavu?

Přestože nám počasí moc nepřálo tak jsme od začátku hráli výborně, ale měli jsme spoustu šancí, které se nám bohužel nedařilo proměňovat. Neřekl bych, že jsme byli nervózní, hráli jsme svojí hru a doufali, že nám padne gól dříve než soupeři. Když se nám konečně podařil dát gól, tak nás to samozřejmě trochu uklidnilo a více nakoplo do zápasu.

Poprvé jste zvítězili s čistým kontem. První dva výjezdy v sezóně na jih Čech navíc byly neúspěšné. Proč jste předtím neuspěli? Myslíš si, že se vám obecně hraje špatně na hřištích soupeřů?

Myslím, že největší chyba v prvním výjezdu do Českých Budějovic byla v tom, že jsme vedli o tři góly. Poté co jsme dostali gól, který soupeře povzbudil, a my už jsme pořádně nezačali hrát to, co umíme. Úplně stejná chyba byla i v druhém zápase, kdy jsme dostali rychlé dva góly a začali dělat zbytečné chyby.

Nedokázali jsme si pořádně pohlídat soupeře a nechali ho zbytečně dorážet

Tabulka skupiny Jih+Západ je zatím hodně vyrovnaná. Čtyři první celky jsou od sebe pouze v rozmezí tří bodů. Jsi rád za více těžkých zápasů? Který soupeř vám zatím dal nejvíce zabrat?

Určitě jsme rádi za těžké zápasy, ve kterých si můžeme porovnat síly se soupeřem, motivace do zápasu je pak větší. Nejvíce nám dal zabrat zápas s Českými Budějovicemi který nám ukázal že nic není zadarmo a hrát se má naplno až do konce.

Kromě soutěžních zápasů jste odehráli také přípravný zápas proti dorostu Třemošné, kde byl úspěšnější soupeř. Bylo pro váš tým těžší se prosadit v ofenzivě nebo naopak bránit prostory kolem vaší branky?

Řekl bych, že největší problém byl bránit prostory kolem naší brány, protože jsme právě z prostoru před bránou dostali nejvíce gólů. Nedokázali jsme si pořádně pohlídat soupeře a nechali ho zbytečně dorážet. Problém ale byl i v zakončování, nedokázali jsme si pořádně vytvářet šance a proměňovat je.

Příští víkend máte volno. Poté vás čeká už pouze jediný zápas proti Třemošné. Co od zápasu očekáváš?

Od zápasu očekávám, že ho odehrajeme v klidu, pořádně si zahrajeme zápas vyhrajeme a užijeme si ho.

Poté následuje zimní pauza. Jak ji ty osobně trávíš? Máš raději chvilkový klid od hokejbalu nebo se nemůžeš dočkat tréninků a jdeš si například zastřílet na nejbližší hřiště?

Začátky zimní pauzy odpočívám a užívám si volna. Ale poté už to začne být bez hokejbalu trochu nuda takže s kamarády hraju i jiné sporty a těším se, až začnou tréninku a budu zase hrát.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Jih + Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Inter Blovice
1 6:2 3
2.
HBC Prachatice
0 0:0 0
3.
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0
4.
TJ Tatran...
0 0:0 0
5.
TJ Blatná Datels
1 2:6 0