2. liga

Chceme předvádět dobrý hokejbal, bavit se hrou a získávat body, neskrývá Petr Peroutka

Plzeňskému C-týmu se vydařil závěr podzimní části, kde zvítězil ve čtyřech zápasech v řadě, a přezimuje tak na třetím místě. Mužstvu k tomu pomohl také kapitán Petr Peroutka, který byl mezi obránci nejproduktivnějším hráčem týmu. Na jaře chce v dobře rozehrané sezóně pokračovat.

Jsme za toto umístění rádi

Petře, s plzeňským C-týmem jste v podzimní části vybojovali třetí místo, na čelo tabulky vám chybí jen tři body. Byl to váš cíl nebo jste očekávali jiné výsledky?

Cíle máme určitě každý rok ty nejvyšší, ale vzhledem k průběhu začátku sezóny a předvedenou hrou v některých zápasech jsme za toto umístění rádi.

V závěru podzimní části jste vyhráli čtyři utkání v řadě, třem týmům jste oplatili porážku z prvního vzájemného souboje. Jak sis užil konec této části sezóny?

Tato část sezóny už byla určitě lepší, konečně jsme se sešli v nějaké rozumnější sestavě a podle toho už vypadala předvedená hra a s tím i výsledky.

Ve všech zápasech padalo hodně branek. Jaké utkání se vám podle tebe vydařilo nejvíce a na jaké byste raději zapomněli?

Nejvíce překvapivá výhra byla na hřišti Dobřan. Tady se nás sešlo pouze osm hráčů, ale díky dobře nastavené taktice jsme i tak celkem hladce vyhráli. Nejhorší byl první vzájemný zápas s Balvany, kde jsme snad z každé druhé střely inkasovali a naopak my jsme se střelecky trápili. Naštěstí si po tomto zápase Vlasta (Vlastimil Lokajíček – pozn. red.) pořídil novou výstroj a od té doby jdeme nahoru. (smích) Obecně ale dostáváme hodně laciné branky, tomu se budeme muset ve zbytku sezóny vyvarovat.

Rezerva extraligových Mečounů patří každoročně k favoritům regionální 2. ligy. Zdroj: archiv Petra Peroutky.

Důležité je pouze to, aby každý předvedl svůj nejlepší výkon

Na podzim jsi posbíral nejvíce bodů ze všech obránců v týmu, vsítil jsi čtyři góly a na tři nahrál. Sleduješ to nebo tě zajímá především radost ze hry?

Když sehrajeme nějakou pěknou akci, kde jsem buď v roli asistenta nebo střelec gólu, samozřejmě to potěší. Jinak ale statistiky nesleduji. Každý může mít v týmu jinou roli a důležité je pouze to, aby předvedl svůj nejlepší výkon. Pak přijde i ta radost ze hry.

V minulých sezónách jsi nastupoval na pozici útočníka, v letošní sezóně ses přesunul do obrany, kde už jsi ale také dříve hrál. Kde ti to vyhovuje nejvíce?

Nejraději hraji na pozici obránce. U nás ale hodně záleží, v jaké sestavě se sejdeme. Jsem v tomhle takový univerzál, takže někdy nastupuji také jako centr nebo levé křídlo. Prostě kde je zrovna potřeba.

V týmu už jsi několikátou sezónu a mužstvo vedeš jako kapitán. Čeho bys chtěl dosáhnout v jarní části?

Určitě se chceme udržet v tabulce nahoře. Chceme předvádět dobrý hokejbal, bavit se hrou a získávat body. Jak by řekl náš bývalí spoluhráč Jan Arnet – výhra není vše, výhra je to jediné! (smích)

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9