2. liga

Určitě se nám do zimní přestávky bude vstupovat lépe v momentální situaci, je spokojený Matyáš Krejčí

Stříbro před koncem podzimní části vyhrálo dvě utkání. V předposledním si proti Třemošné zajistilo tři body jen pět vteřin před koncem základní hrací doby. Na rozhodujícím gólu se podílel také Matyáš Krejčí, který je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Do úplného konce jsme fungovali jako tým

Matyáši, se Stříbrem jste po třech porážkách v závěru podzimní části vybojovali dvě výhry. Dodalo vám to sílu před zimní přestávkou?

Myslím si, že nám hodně prospěla dvoutýdenní pauza mezi trojicí proher a zápasem v Dobřanech. Určitě se nám do zimní přestávky bude vstupovat lépe v momentální situaci, než kdybychom navázali na řetězec zmíněných proher.

V neděli (20. 11.) jste porazili Třemošnou 3:2. Po dvou třetinách ale bylo skóre vyrovnané 1:1 a rozhodla až třetí část. Jak se za utkáním ohlížíš?

Já osobně jsem se zápasem nad míru spokojen, když samozřejmě pomineme nepřející počasí. Do úplného konce jsme fungovali jako tým. Nepřestali jsme hrát, jak je u nás občas zvykem, když nám soupeř vezme vedení nebo šlape na paty. Hráli jsme z mého pohledu opravdu dobře, a to se taky podepsalo na konečném výsledku.

Povedl se vám vstup do třetí patnáctiminutovky, prosadili jste se jen třicet jedna vteřin po začátku v oslabení. Věřili jste si pak ve vyrovnaném souboji více?

Tak jak jsem již říkal, fungovali všichni jako jeden celek. Vytvářeli jsme si slibné akce a věřili jsme, že se prosadíme. Do třetí třetiny jsme vstupovali v oslabení a díky skvělému tlaku hned z vhazování byla dvojice Svoboda – Hanzlík schopna nás poslat do vedení. Takže nás to určitě do třetí části hodně povzbudilo.

Mám z celé situace do teď velkou radost

Třemošné se poté podařilo srovnat, ale vy jste o výhře rozhodli jen pět vteřin před koncem základní hrací doby. Ty jsi na branku nahrával. Jak bys celou gólovou situaci popsal?

Já mám z celé situace do teď velkou radost. Dokázal jsem se s míčkem dostat za jednoho třemošenského hráče přímo do pásma. Periferně jsem viděl Pepu Kopfa, jak nastartoval svoje dynamity. Nahrál jsem mu to na úroveň fousků kruhů a on byl schopný to dostat za záda brankáře. Pět vteřin do konce a velký výbuch euforie, určitě si tenhle gól budu pamatovat.

Jsi druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, dařilo se Ti především v posledních zápasech. Proti Dobřanům ses trefil dvakrát, nyní jsi na vítěznou branku také nahrával. Jsi spokojený se svými výkony nebo máš jiná očekávání?

Já jsem konečně prolomil svou smůlu a začínám se trochu prosazovat. Ač mi samozřejmě mé kanadské bodování dělá radost a nebudu lhát, že to nesleduji, ocenil bych, kdybychom se zablýskli jako tým a dosáhli nějakého úspěchu.

O víkendu (27. 11.) se utkáte s týmem Rolling Balwans. S jakými cíli půjdete do utkání? Věříte, že se vám povedete zakončit tuto část sezóny vítězstvím?

V naší momentální situaci nám nejde o nic jiného než si z haly odvézt tři body. Potřebujeme co nejvíce dohnat ztráty a vytvořit si v tabulce co nejlepší bodovou pozici. Když se ohlédnu za posledními zápasy, věřím nám na výhru.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9