Přebor přípravek

Plzeňská přípravka už odehrála tři turnaje, ani na jednom góly nešetřila

Pro hráče z přípravky je hokejbal především zábavou, ale i ti nejmenší na sobě pracují a postupně se v hokejbalových dovednostech zlepšují. V Plzni má přípravku na starosti Marek Štrunc, který se tam vrátil po dvou letech z juniorů. Nejen o tom se rozpovídal pro plzeňský web.

Mladší hráči se chtějí vyrovnat starším a snaží se o lepší výkony

Také ti nejmenší hokejbalisté poctivě trénují a hokejbalem se baví v zápasech. Přípravka se s jinými týmy potkává na turnajích, kde ukazuje své dovednosti. „Hráči fungují, plní to, co jsme si řekli. Těší mě, že do zápasů přenášíme to, co trénujeme,“ říká Marek Štrunc. K dispozici má deset hráčů a dva brankáře. V týmu také hrají synové bývalých extraligových hokejbalistů, Vlastimil Lokajíček a Jaroslav Kejř.

Přípravka má v Plzni tréninky s mladšími žáky, což je pro ni přínosem. Mladší hráči se chtějí vyrovnat starším a snaží se o lepší výkony. „Hráči velmi dobře pracují i co se týče pomoci gólmanům, vrací se dozadu, hrají do obrany. Z toho mám radost! Nevnímají hokejbalu už jen jako „hru“, v tomto směru se posouvají,“ těší Štrunce, že je vidět u jeho svěřenců zlepšení.

Minulý rok sbíral Štrunc zkušenosti u juniorů, které trénoval Tomáš Semera, ten se před letošní sezónou přesunul k A-týmu. „Když jsem přišel k Tomáši Semerovi, učil jsem se zcela novým věcem. Ať to byly obranné nebo útočné systémy. Nebylo to tolik o individuální práci s hráči, která převažuje v přípravce,“ je rád Štrunc, kterého působení u juniorů obohatilo. „Snažím se nyní do tréninků vkládat něco navíc, aby jednotlivci plnili základní úkoly, což jsem před dvěma lety, kdy jsem přípravku opouštěl, nedělal. Pořád by ale u této kategorie měl být hokejbal pro hráče zábava,“ je si vědom plzeňský trenér.

V letošní sezóně se s přípravkou zatím představil na třech turnajích. V prvním ve Stříbře mečouni poměřili síly proti Dobřanům (9:0) a domácím hráčům (8:7). Na další turnaj vyjeli do Blovic, kde porazili Stříbro (23:4) a úspěšní byli také s Třemošnou, se kterou vysoko vyhráli (13:5). Naposledy se utkali ve Stříbře s týmem Dobřan, které porazili podruhé v sezóně (6:0), a zvládli i zápas s Blovicemi (14:3).