Přebor přípravek

Turnaje přípravek v plném proudu. Jak se dařilo mladým Mečounům?

V jarní části sezony se potřetí sešli začínající hokejbalisté v kategorii přípravek. Tentokrát byla dějištěm jejich herního rozvoje dobřanská hala, ve které se odehrálo pět klání.

Na tomto jarním turnaji se představilo pět celků. Výběr HBC Plzně změřil své síly s výběry stříbrských Buldoků a Interu Blovic. Obě utkání dopadla zcela odlišně a jejich průběh pro klubový web zhodnotil vedoucí mužstva a brankář druholigového týmu Vlastimil Lokajíček.

V prvním zápase jsme se poprvé v jarní části utkali se Stříbrem a kluci opět podali dobrý výkon. Hrálo se rychle, kombinačně i silově a soupeř ukázal svoji vysokou vyspělost. My jsme se však stříbrským minimálně vyrovnali a tak se hrál zápas, kdy se bylo na co dívat. O naší prohře 4:5 nakonec rozhodl nešťastný gól odražený od helmy vlastního bránícího hráče. V úplném závěru sice ještě sahali po vyrovnání, ale to se bohužel nepovedlo. Přestože jsme si minimálně remízu zasloužili, přišla první jarní porážka. Kluci však i přes prohru opět dokázali, že od podzimu udělali velký pokrok.

Další zápas jsme sehráli s týmem Blovic a přes jednoznačné vítězství 18:2 nebyl v tomto zápase výkon tak povedený jako v zápase proti Stříbru. Po dobrém začátku, kdy jsme rychle vedli, jsme se přizpůsobili soupeři, zvolnili a od poloviny první třetiny do konce té druhé nepochopitelně vypadli z toho, co nás v předchozích zápasech zdobilo. Nedařila se souhra, každý se chtěl předvést individuálně, chyběla kombinace, rychlost i bojovnost. Bohužel přišly i zbytečné fauly. Přestože se po přestávkovém "proslovu do duše" hra ve třetí třetině znatelně zlepšila, což se projevilo i na skóre, nemůžu výkon v zápase s Blovicemi označit za vydařený.

Zdroj informací: HBC Plzeň.