2. liga

Prezentovali jsme se útočným hokejbalem, ohlíží se za další výhrou litický Jakub Voves

Litice v letošní sezóně zatím nezvládly jen jeden zápas a nacházejí se na druhé pozici. Minulý týden se k týmu připojil Jakub Voves, který má zkušenosti z Extraligy. V prvním utkání se prosadil už po devíti vteřinách, další gól a asistenci si zapsal ve druhém souboji. Své výkony ale hodnotí skromně.

Panuje velká konkurence

Jakube, s Liticemi jste zatím s patnácti body na druhém místě, prohráli jste jen jedno utkání a na první B-tým Dobřan ztrácíte tři. Kde vidíš silné stránky týmu?

V týmu především nevidím žádné slabé stránky. Panuje velká konkurence, nikdo nemá místo v týmu jisté. Pokud bych měl však vyzvednout jednu pozici, bude jí brankoviště, kde si oba kluci vedou skvěle.

Ty ses do letošní sezóny zapojil až minulý týden a nastoupil jsi s velkou formou. Jen devět vteřin po začátku zápasu jsi vsítil první gól. Jak si celou situaci vybavuješ?

Celá situace vznikla po chybě soupeře v rozehrávce, pak už jen stačilo míček uklidit bekhendem k tyči.

V neděli jste se utkali se Stříbrem, které jste porazili 4:1. Do vedení jste se dostali v páté minutě, po dvou třetinách už jste měli tříbrankový náskok. Byl jsi spokojený s hrou, se kterou jste se prezentovali?

Prezentovali jsme se útočným hokejbalem, soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. A kromě několika netrefených prázdných branek můžeme být určitě spokojeni.

Jakub Voves v plzeňských Štruncových sadech během prvoligového utkání proti pardubickému Svítkovu. Autor: Jiří Vlček.

Věřím, že nám Stříbro připraví větší výzvu

Na výhře ses podílel dvěma body, na druhý gól jsi nahrával, třetí jsi dával na začátku druhé části v přesilové hře. Co říkáš na své výkony?

Po krátké přestávce je to zatím o hledání herní pohody. Není to nejhorší, ale rezervy jsou.

V předchozích sezónách jsi hrál také v Extralize za Dobřany. Budeš oblékat jejich dres i v letošním ročníku?

V Liticích jsem letos na hostování a budu tedy oblékat pouze dres s plameny. Klukům z Dobřan držím palce a věřím, že se letos dostanou v Extralize daleko.

Se Stříbrem budete bojovat také v úterý ve druhém kole Českého poháru. Věříš, že budete úspěšní i v této soutěži a postoupíte?

Věřím, že nám Stříbro připraví větší výzvu, než tu kterou byl víkendový zápas. Každý zápas začíná 0:0 a stát se může cokoliv, pokud si však vše sedne, jak má, věřím, že postoupíme. FF!

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9