Liga st. žáků

Od prvního zápasu jsme udělali obrovský skok, chválí starší žáky Pavel Fiala

Starší žáci vstoupili do sezóny tou správnou nohou. V pěti soutěžních zápasech nenašli přemožitele. Důležitější je ale herní progres, ke kterému hráčům pomáhají také turnaje s účastí týmů napříč skupinami. Své o tom ví Pavel Fiala, jeden z tahounů mužstva. V ligové soutěži nastřílel již šest branek.

Pavel Fiala si odvezl cenu za člena All-Stars teamu turnajů napříč skupinami

Pavle, se staršími žáky jste vstoupili do sezóny ve velkém stylu. Pět zápasů, pět výher, skóre 58:8. Jaká je v týmu nálada? Jaký máš ty osobně pocit z první pětice odehraných utkání??

Samozřejmě jsem rád, že pro nás sezóna začala příznivě. Do sezóny jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli, a věřím, že se výkony budou jen zlepšovat. V týmu panuje dobrá nálada a doufám, že to tak zůstane i po zbytek sezóny.

Trenér Kadaně v pravidelných pondělních komentářích k zápasům zmiňuje, že výkony týmu i jednotlivců jdou víceméně pořád nahoru. V čem jste se podle tvého názoru nejvíce zlepšili od začátku sezóny?

Myslím, že od prvního zápasu jsme udělali obrovský krok, začali jsme hrát víc týmově a myslím, že se začínáme více prosazovat i v situacích 1 na 1.

Již v říjnu máte navíc za sebou dva turnaje, kde jste se potkali s týmy z jiných skupin. Kde ty osobně vidíš největší přínos zápasů proti předním týmům z jiných skupin? Můžete například zužitkovat nasbírané zkušenosti v bojích o finálový turnaj nebo na něm?

Podle mě jsou tyto turnaje velice přínosné, jelikož se zde můžeme srovnat s týmy z jiných skupin a v těchto těžkých a vyrovnaných zápasech nejlépe vidíme, na čem musíme zapracovat.

Naposledy jste se takto zúčastnili v Praze Čimicích Rebel Cupu. Na výhru proti domácímu celku navázala prohra proti Pardubicím. Jak bys zhodnotil vaše vystoupení na turnaji?

Turnaj jsme odstartovali těsnou výhrou nad domácími Rebely, což pro nás bylo i v nepříznivém počasí velice cenné. Nicméně proti Pardubicím jsme inkasovali čtyři branky a nepovedlo se nám vstřelit ani jednu. V zápase jsme měli i světlé momenty a myslím, že i přes nepříznivý výsledek to pro nás byl přínosný zápas a ukázal nám co zlepšit.

Za všemi úspěchy stojí celý tým a týmové úspěchy jsou pro mě i hlavní motivací se zlepšovat

Organizátoři tě nominovali do závěrečného All-Stars Teamu, stejně jako na zářijovém Hostivařském poháru. Jak si těchto ocenění považuješ? Jsou pro tebe motivací do další práce?

Samozřejmě jsem rád za obě individuální ocenění, ale daleko cennější jsou pro mě týmové zkušenosti, za všemi úspěchy stojí celý tým a týmové úspěchy jsou pro mě i hlavní motivací se zlepšovat

Zpět do ligové soutěže. O víkendu budete hájit náskok na první příčce proti Dobřanům. Co od zápasu očekáváš? Co by na soupeře mohlo platit?

Určitě nesmíme soupeře podcenit a pokud budeme hrát bez zbytečných chyb, tak by neměl být problém Dobřany porazit.

Pokud se ještě vrátíme do léta, nechyběl jsi na Hokejbalovém kempu s LZ Hockey. Dokázal bys říci, v čem tě kemp letos nejvíce posunul?

Asi bych vybral celkové vnímání hry, které je pro hokejbal nesmírně důležité. Podle mě jsou pro nás tyto kempy velice důležité, odnesl jsem si z nich hodně nových poznatků a kemp mě posunul opět o krok dál.

Jaké jsou tvoje cíle pro letošní sezónu? A co hokejbalového by sis chtěl splnit do dalších let?

Asi můžu mluvit za celý tým, když řeknu, že hlavní cíl je úspěch na finálovém turnaji. A mé osobní cíle jsou určitě si zahrát extraligu a případně si zahrát i za reprezentaci.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Jih + Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Inter Blovice
1 6:2 3
2.
HBC Prachatice
0 0:0 0
3.
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0
4.
TJ Tatran...
0 0:0 0
5.
TJ Blatná Datels
1 2:6 0