Liga žen

Bylo nám víc než jasné, že první turnaj bude hektičtější, říká Nikolina Blažeković

Bydlí v Semilech a s hokejbalem začala v roce 2008 v přípravce HBC Plzeň. Od sezony 2014-15 je pak stabilní součástí litického ženského týmu, kde patří v jednadvaceti letech k těm nejzkušenějším hráčkám.

Bude to po několika letech opravdu změna

Nikolino, po dlouhé pauze se opět rozběhla Liga žen. Jak jsi se na nový ročník s týmem těšila?

Těšila jsem se strašně moc. Holky mi chyběly, chyběla mi hra a emoce ze zápasů.

1. turnaj se odehrál v Pardubicích ve státní svátek. Co jsi od startu soutěže očekávala?

Očekávala jsem, že se s holkami sejdeme a konečně si zahrajeme. Bylo nám víc než jasné, že ten první turnaj bude hektičtější, už jen proto, že jsme se sešly po dlouhé době ještě s novými hráčkami.

Složení účastníků doznalo oproti předchozím ročníkům výrazných změn. Jak tuto obměnu v týmu vnímáte? Těšíte na konfrontaci s novými celky?

Jsem fakt ráda, že jsou v lize nový protihráči. Bude to po několika letech opravdu změna a zkusíme si něco nového. Několik let jsme hrály pořád proti stejným soupeřům.

Po vynucených změnách jste se v 1. kole utkaly dvakrát s Pardubicemi a jednou se Svítkovem. Jak jednotlivá utkání hodnotíš?

Zápasy se Svítkovem byly vždycky těžké. Je to jako na vlnách. Jednou my, jednou oni. Myslím že to byl odmakaný zápas i přes to, že celý den pršelo a hrály jsme dva zápasy po sobě. S Pardubicemi je to většinou o střelách. Máme problém střílet, střílíme málo a ne úplně tam, kam bychom chtěly. Nejsme skoro nikdy rozhodnuté to na tu bránu poslat. Myslím, že je to největší problém našeho týmu.

Nikolina Blažeković ohrožuje branku HBC Pardubice během utkání v rámci úvodního turnaje Ligy žen. Zdroj: https://kahlanka.rajce.idnes.cz/.

Myslím, že můžu mluvit za celý tým když řeknu, že medaile jsou náš cíl

V obou utkání s pardubickým výběrem jsi bodovala. Ve druhém vzájemném měření sil jsi zaznamenala dokonce vítěznou branku. Byl to vydařený osobní výkon, souhlasíš?

V prvním zápase jsem asistovala Míše Šmausové, věděla jsem přesně kde je a že promění. Hrávaly jsme spolu za dorost v Plzni a i v ženské lize na úplném začátku. Pak nás rozdělily a teď jsme se zase našly. Vítězná branka zní super, ale měla jsem štěstí. Neměla jsem moc na vybranou, tak jsem vystřelila a spadlo to tam. Ano, beru to jako vydařený osobní výkon, už jsem dlouho neodcházela z turnaje s více než jedním bodem. (smích)

Ze tří úvodních utkání jste si připsaly 6 bodů. Vládne v týmu spokojenost?

Já si myslím že ano. Jak jsem říkala, zápas se Svítkovem jsme odmakaly. Sešly jsme se po dlouhé době a s novými hráčky. A to nemluvím o tom, že nám pár moc důležitých hráček chybělo.

Soupiska doznala několika změn. Jaké má plzeňský celek v letošním ročníku cíle? Vyhlašuje návrat k zisku cenných kovů?

Pár změn tam proběhlo ale cíle máme nejvyšší. Nové hráčky jsou super a tým je tenhle rok úžasný (jako každý jiný rok). Myslím, že můžu mluvit za celý tým když řeknu, že medaile jsou náš cíl. Jeden z cílů. Samozřejmě to není jen úspěch. Další cíl je, si to užít, zažít zábavu i zkušenosti, něco nového se přiučit a prostě se bavit hrou.