Liga st. žáků

Lídr plzeňských starších žáků Jan Meiner, míří se svoji družinou na finálový turnaj

Kapitán plzeňských Mečounů táhne svůj celek na finálový turnaj a základní částí soutěže starších žáků dominuje. Hokejbalu se věnuje již od první třídy a jeho fantastická bilance je úchvatná. Jak vidí dosavadní průběh soutěže hráč ze sportovně založené třídy? Pomýšlí v Plzni na zisk titulu?

Bude to velmi těžký turnaj a chtěli bychom do Plzně přivézt ten správný pohár

Honzo, vy jste s Plzní naprosto ovládli celou soutěž starších žáků na západě a jihu Čech. Kde jsi našel takovou formu? Vaše suverenita až překvapuje.

Jsme sehraný tým a máme skvělé trenéry, kteří nás mnoho naučí. Skvělou formu mám, jelikož od 1. do 9. třídy chodím do sportovní třídy, sport mám rád od malička, kdy mě k tomu vedli rodiče a hodně mě podporují.

Prvním místem jste si zajistili přímý postup na finálový turnaj. Jak se na něj budete připravovat a s čím na něj pojdete? Chcete titul?

Budeme se na něj připravovat svědomitě, jako kdybychom jeli na nejdůležitějši turnaj sezony, což bude finálový turnaj a naším cílem je a bude finálový turnaj zvládnout a dosáhnout těch nejlepších výsledků, jelikož nás budou čekat težcí a vyrovnaní soupeři. A mluvím za celý svůj tým, že chceme titul! Bude to velmi těžký turnaj a chtěli bychom do Plzně přivézt ten správný pohár, ale jak jsem řekl, bude to těžký boj. A myslím si, že když budeme podávat týmové výkony a budeme předvádět naši hru, tak můžeme dojít daleko.


Jan Meiner v jedné ze svých šancí během utkání HBC Plzně proti domácí Blatné. Autor: Eva Meinerová.

Mám velkou touhu vyhrát finálový turnaj a dám do toho vše

Tobě osobně se v sezóně velmi dařilo. Nasbíral jsi aktuálně z devatenácti zápasů celkem 69 bodů za 35 branek a 34 asistencí. Kde se to v tobě bere? Dáváš si navíc, že ti to takhle střílí?

Od malička rád sportuji. K hokejbalu mě přivedl můj třídní učitel na prvním stupni v 1. třídě a já si hokejbal okamžitě oblíbil. Vždycky mě trenéři podporovali a předávali mi cenné zkušenosti a rady. Jak jsem uvedl, k tomuto sportu mě přivedl můj bývalý třídní na prvním stupni, kdy jsem mu za to velmi vděčný. Když nemáme trénink a jsou volné chvíle, chodíme s kamarády hrát.

Budeš si chtít tuto formu udržet i na finálový turnaj? Určitě máš velké ambice.

Určitě chci a tuto formu si chci udržet nadále. Mám velkou touhu vyhrát finálový turnaj a dám do toho vše.


Jan Meiner sice vyšel v utkání s Blatnou střelecky naprázdno, ale svůj tým dovedl k dalšímu vítězství. Autor: Eva Meinerová.

Rozdíl je to velký, rychlejší hra, agresivnejší hra, ale nebojím se toho

Už jsi nakoukl i do Extraligy dorostu za Plzeň. Jak moc velký rozdíl to oproti lize starších žáků je?

Rozdíl je to velký, rychlejší hra, agresivnejší hra, ale nebojím se toho. Jak říkáte, nakoukl jsem do Extraligy dorostu a příští rok se budu snažit, abych byl takový hráč jako jsem v Extralize starších žáků. U nás v Extralize dorostu jsou skvělý hráči a já se budu snažit, abych toho docílil také.


Jan Meiner se svými plzeňskými spoluhráči domlouvá taktiku před vhazováním v útočné třetině. Autor: Eva Meinerová.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Jih + Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň
13 97:29 33
2.
SK Suchdol nad...
13 101:32 31
3.
HC ŠD Písek
13 82:29 30
4.
TGB Swietelsky...
12 63:35 26
5.
TJ Snack Dobřany
12 53:56 15
6.
HBC Prachatice
12 27:78 12
7.
SK Inter Blovice
13 44:81 10
8.
TJ Tatran...
12 27:89 7
9.
TJ Blatná Datels
14 35:100 7