2. liga

TJ Blatná Datels je mistrem 2. ligy - Čechy Západ

Bez jediného zaváhání ve vyřazovacích bojích, získali hokejbalisté jihočeské Blatné mistrovský titul, kterým stvrdili svoji dominanci v základní části. Stejně jako v semifinálové sérii ovládli i tu finálovou v nejkratším možném termínu a z plzeňské haly odjížděli se zlatými medailemi.

Blatná mistrem, plzeňské Litice stříbrné

TJ Blatná Datels vs. HBC Plzeň-Litice: konečný stav série 2:0

Vítěz základní části nezaváhal v play-off ani jednou a bez jediné porážky dokráčel na nejvyšší stupínek. Jeho plzeňský soupeř vylepšil postavení po dlouhodobé části a slaví v úspěšné sezoně stříbrnou pozici.

TJ Blatná Datels - HBC Plzeň-Litice 7:0

Hostující celek z Plzně předvedl hororový vstup do utkání. Naopak domácí se od úvodní buly do svého soka zakousli a po necelých dvou minutách vedli již 3:0. Poté se konečně nadechli i plzeňští, které však domácí opět přibrzdili čtvrtou brankou. Aby toho nebylo v úvodním dějství málo, zakulatil prozatimní vedení domácí celek na pět branek. Ve druhé třetině bylo na hostech znát, že z nich spadla pověstná deka a začali se tlačit do zakončení. Chyběla jim však pověstná troška štěstí, když neproměnili své šance, které zastavil domácí gólman anebo mu pomohla branková konstrukce. A tak si vzali opět slovo domácí, konkrétně David Braun, který na začátku závěrečné třetiny zkompletoval hattrick. Domáci dokázali přidat ještě sedmou branku a bylo de facto po zápase. V polovině třetí třetiny přišla nešťastná událost v řadách plzeňských, když po čepeli jednoho z domácích hráčů uklouzl Aleš Voves a událost k jeho neštěstí skončila vážným úrazem kotníku. Hráč byl odvezen RZS do nemocnice a následující den se v plzeňské FN podrobil operaci a čeká ho bohužel náročná rekonvalescence.

První finálové utkání v jihočeské Blatné navštívila početná skupina diváků, která viděla jednoznačné domácí vítězství. Autor: Roman Říha.

HBC Plzeň-Litice - TJ Blatná Datels 4:9

Druhé vzájemné měření sil mělo od začátku zcela odlišný vývoj než to předcházející. Tentokrát na Jihočechy vlétli domácí a odměněni byli na konci sedmé minuty, kdy se ujali vedení. Hosté však mají ve svých řadách Davida Brauna, který v následujícím průběhu sehrál klíčovou roli. Nejprve vyrovnal stav utkání a na konci úvodního dějství dostal hosty do vedení. Domácí zbraně nesložili a v polovině druhé třetiny byl stav opět nerozhodný. Neuběhla ani půl minuta a zmiňovaný Braun poslal opět blatenské do vedení. Rychlá odpověď přišla i od domácích a zásluhou Vlasáka bylo opět srovnáno. I na konci třetiny se prosadil v hostujícím dresu stejný hráč a svoji čtvrtou brankou poslal Blatnou potřetí do vedení. Začátek závěrečné třetinypatřil opět domácím. Pěknou souhru zakončil Kopta a počtvrté bylo srovnáno. Hned v zápětí však přišel pravděpodobně rozhodující okamžik celého utkání (možná i série), když domácí Böhm neudržel nervy na uzdě a svými prohřešky poslal domácí spoluhráče do sedmiminutového oslabení. V něm se hosté prosadili třikrát a zejména zásluhou šesti branek v podání Brauna mohli propuknout oslavy zisku mistrovského titulu.

Druhé finálové utkání nabídlo velký a vyrovnaný boj, kdy se skóre přelévalo z jedné strany na druhou až do úvodu třetí třetiny. Autor: Roman Říha.

Tabulka 2. Liga - Čechy Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Plzeň B
15 112:25 45
2.
TJ Snack Dobřany B
15 72:50 28
3.
TJ Tatran...
15 56:44 26
4.
SK Horní Bříza
16 64:53 26
5.
HBC Plzeň-Litice
15 51:41 24
6.
HC Buldoci Stříbro
15 51:42 21
7.
HBC Rolling Balwans...
15 56:82 14
8.
HBC Taurus Plzeň
15 21:92 11
9.
SK Inter Blovice
15 45:99 9