Zprávy RSHb

Mužstva z regionální 2. ligy rozehrála Český pohár

1. kolo, do kterého zasáhly všechny druholigové celky a část těch prvoligových, mají za sebou také západočeské výběry. Většina utkání byla odehrána během státního svátku a v současné chvíli jsou již známí soupeři pro druhé kolo.

HBC Plzeň-Litice - HBC Plzeň B 0:7

Plzeňské Litice schytaly debakl v souboji s juniory a nedokázaly se střelecky prosadit ani jednou. Za domácií se dvakrát trefil přesně Jaroslav Svoboda. Extraligovou rezervu čeká v dalším kole celek SK Horní Bříza.

HC Buldoci Stříbro - TJ Snack Dobřany B 3:2

Vyrovnaný souboj v letošní sezóně druholigových Buldoků a prvoligových Šneků vyzněl nakonec pro domácí druholigový celek, který si tak připsal cenný skalp prvoligového celku. Stříbrské čeká v dalším kole utkání proti SK Kelti 2008.

HCB Fireball 99 Plzeň - HBC Rolling Balwans Plzeň 4:1

Utkání mělo jasného papírového favorita, který tuto roli naplnil, přestože se jednalo o střelecky vyrovnaný zápas. Dvě branky si připsal Veselý. Na Fireball čeká v dalším kole celek doposud vedoucí celek 2. ligy TJ Blatná Datels

SK Horní Bříza - TJ Tatran Třemošná 6:2

Jednoznačné utkání, ve kterém vyslali domácí hráči padesát střel na hostujícího gólmana, rozhodla Horní Bříza v polovině klání. Hattrickem se blýskl Šmucer. Horní Bříza nastoupí v dalším kole v plzeňské hale proti HBC Plzeň B.

HBC Taurus Plzeň - TJ Blatná Datels 0:3

Pouhé tři střely na soupeřova gólmana vyslali domácí, kteří navíc nastoupili v okleštěné sestavě. Dva kanadské body si připsal blatenský Vinter. Vítězný celek se utká v následujícím kole doma proti HCB Fireball 99 Plzeň.

Utkání druhého kola jsou na programu 28. 10. 2021, lze ho však odehrát po domluvě týmů v rozmezí 22. 10. až 3. 11. 2021.