Zprávy RSHb

Soutěžní ročník 2020-21 pro soutěže řízené RSHb Čechy Západ anulován

S ohledem na minimální počet odehraných utkání v soutěžích řízených RSHb, kterému předcházela řada vládních opatření, se Výkonný výbor RSHb pro Plzeňský a Karlovarský kraj na svém zasedání jednomyslně usnesl na anulování soutěžního ročníku 2020-21.

Při tomto verdiktu byl zohledněn jak nedostatek termínů pro odehrání utkání během měsíce června, tak postoj většiny klubů, jejichž zástupci nebyli nakloněni dohrávání soutěže v letním období.

Zmíněné fakty bohužel neumožní soutěže adekvátně dohrát. RSHb proto navrhuje klubům zorganizovat turnajové či přátelské měření sil a nabízí svou pomoc při jejich organizaci, např. s delegací rozhodčích.

LK ČMSHb přistoupila k dohrání v pozměněném formátu nejvyšší mužské i ženské soutěže a 1. ligy. Juniorská i dorostenecká Extraliga pak byla taktéž anulována a náhradou bude pohárová soutěž. Více o podobě soutěží organizovaných ČMSHb naleznete na hokejbal.cz.

V mužské 2. lize byly v podzimní části jednotlivými týmy v průměru odehrána 4 utkání z plánovaných 20 v základní části, v soutěži starších žáků pak týmy v průměru stihly 4 utkání z plánovaných 24 dlouhodobé části. Mladší žáci stihli odehrát nejmenší množství, a to v průměru 3 utkání z plánovaných 20 utkání základní části.

Ve spolupráci s ČMSHb se intenzivně řeší kompenzace startovného a výsledek jednání se týmy dozví ještě před podáním přihlášek do následujícího soutěžního ročníku 2021-22.