Zprávy RSHb

Jak to vidí předseda RSHb

Předseda RSHb Čechy Západ Vojtěch Touš zhodnotil situaci související s pandemií koronaviru a připomenul nadcházející události.

Vážení hokejbalisté, Vážení příznivci hokejbalu,
situace v České republice se postupně dostává do běžných kolejí. Na ulicích ubývá lidí s rouškami, můžeme chodit do restaurací i za kulturou. Zkušenosti, které letošní jaro naší společnosti přineslo, jsou jedinečné. Koho by kdy napadlo, že se „zastaví život“. Nemohlo se do zaměstnání, do hlediště stadionů ani na samotná sportoviště. Hokejbal nebyl výjimkou.

Veškeré soutěže byly anulovány. V Regionu Západ se jedná o 2. Ligu mužů, Ligu starších žáků a Přebor mladších žáků. Stejně tak byly pozastaveny turnaje přípravky a minipřípravky.

Vedení regionu se po konzultaci se zástupci klubů shodlo na tom, že pořádat žádnou doplňkovou či náhradní soutěž nebude. Běžný kolotoč víkendových zápasů se rozjede až s novou sezonou v září 2020. Ligová komise zveřejní propozice a přihlášky do soutěží v nejbližších týdnech.

Ke sportovním kláním se nabízí následující období. Bohužel, pro letošek byl z výše uvedených důvodů zrušen i Turnaj Zdeňka Mužíka. Je pravděpodobné, že chuť po hře s oranžovým míčkem přiměje některé provozovatele hřišť k pořádání turnajů.

S činností svazu samozřejmě úzce souvisí valná hromada, která se v tradičním jarním termínu neuskutečnila. Přesný termín konání bude teprve zveřejněn, nicméně je jisté, že proběhne v září letošního roku.

Za představitele regionálního svazu všem přeji klidné a hezké letní měsíce a těším se na setkání poblíž mantinelů, samozřejmě v duchu pravidel fair-play.