BEKO Pohár juniorů

Plzeňští junioři ve final four BEKO poháru

Mladý plzeňský tým, jenž byl na utkání poháru složen převážně z dorosteneckého týmu se v konkurenci starších protihráčů rozhodně neztratil a po právu se probojoval mezi nejlepší čtyři celky.

Mečouni sehráli v základní skupině Beko Poháru juniorů, který stejně jako v loňském ročníku nahradil Extraligu juniorů, čtyři zápasy a získali z nich sedm bodů. Bodový zisk tak stačil na účast ve "final eight".

Základní skupina E

HBC Plzeň - HBC Malenovice 3:1

Své učinkování v základní skupině E zahájili Plzeňané proti Malenovicím a o svém vítězství rozhodli zejména v první třetině. Hned ve druhé minutě se přesně trefil Slezák a necelé tři minuty před koncem úvodní poloviny navyšoval skóre Miksan. V závěru utkání nejprve zaznamenali čestný úspěch malenovičtí a tečku za utkáním stanovil plzeňský Král.

HBC Plzeň - HBC Prachatice 4:1

V druhém utkání čekaly na západočechy jihočeské Prachatice a tento duel byl jednoznačnou záležitostí. Plzeň jasně přestřílela svého soupeře a to se promítlo i do závěrečného skóre. Západočeši se v první polovině prosadili hned třikrát a to zásluhou Matouška, Smetáka a Banýra. V druhé polovině hned v úvodu přidal čtvrtou branku Němčák a jihočeši úspěšně proměnili přesilovou hru. To bylo z pohledu změny skóre vše.

HC Kert Park Praha - HBC Plzeň 4:0

Poslední vystoupení ve skupině Mečounům naopak vůbec nevyšlo. V souboji s pozdějším finalistou vyslali na soupeřova strážce branky jen čtyři střely a sami inkasovali hned čtyřikrát.

Semifinále

HBC Plzeň - HBC Hostivař 0:1

Do soubojů nejlepší čtyřky plzeňský celek postoupil z prvního místa a po výsledcích druhé skupiny jim v cesté stála pražská Hostivař. Plzeň poslal do vedení v polovině úvodního dějství Miksan, ale ve druhé polovině utkání si vzal slovo mládežnický reprezentant Čejka, který nastřílel hattrick a rozhodl o postupu Pražanů.

o 3. místo

Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 3:2ss

Ve vyrovnaném utkání o konečné třetí místo sváděla Plzeň souboj s Ústím nad Labem. Plzeňaně soupeře přestříleli, přesto zápas dospěl do dovednostní soutěže. Za západočechy se v základní hrací době prosadil Král a těsně před jejím koncem poslal utkání do nájezdů Pavlíček. V nájezdové loterii byl úspěšnější soupeř a tak na západočeské mužstvo zbylo jen konečné čtvrté místo.

Nejproduktivnější hráči: Lukáš Banýr, Michal Matoušek, Jan Miksan.
Nejlepší střelci: Jan Miksan, Dan Král.
Nejlepší nahrávači: Lukáš Banýr, Michal Matoušek, Jan Miksan.
Úspěšnost brankářů: Jakub Šlechta - 90.91 % (základní skupina), 71.43 % (play-off) , Jakub Růžička - 83.33 % (ZS), 78.57 % (PO), Ondřej Kočka - 75 % (ZS).