Extraliga

Bude to velmi důležitý zápas, dost možná napoví, jak bude vypadat zbytek sezóny, uvědomuje si Jan Miksan

Plzeň začala jarní část lépe než podzimní a v obou zápasech vybojovala body. Pomalu se tak vzdálila posledním Prachaticím, s těmi se ale v důležitém souboji utká o víkendu. Nejen o tom se rozpovídal Jan Miksan, který na jaře patří k nejproduktivnějším hráčům týmu.

Na přesilovkách neustále pracujeme a teď se to začíná ukazovat

Honzo, na začátku jara jste získali důležité tři body v boji o udržení se v naší nejvyšší hokejbalové soutěži. Vidíte už nyní nějaké výraznější posuny oproti podzimu?

Důležité body to určitě byly, ale myslíme si, že podle průběhu obou zápasů jsme mohli získat všech šest bodů. Posun oproti podzimu určitě v nějakých věcech vidíme, ale pořád je na čem pracovat a ještě není nic hotovo.

V prvním utkání proti Pardubicím jste využili všechny tři nabídnuté přesilové hry, které se vám v podzimní části příliš nedařily. Nyní už je v týmu zpět Vít Lokajíček, se kterým jste se zatím u většiny gólů v početních výhodách zapsali do statistik spolu. Jak jeho návrat pomohl?

Přesilovky jsou jednou z věcí, na kterých neustále pracujeme a teď se to začíná ukazovat. Jeho návrat pomohl nejen herně, ale i v kabině. Rozhodně je to jeden z hráčů, co dokážou vzít těžké situace na sebe a v obou jarních zápasech to bylo vidět. I když má někdy slabší chvilku, tak je pro tým přínosem (smích).

S tím se zlepšila také produktivita, v jednom zápase jste vsítili pět gólů, ve druhém čtyři. Tolikrát jste se v jednom utkání na podzim neprosadili. Co si z toho přenést do dalších duelů?

Že musíme dál pokračovat v časté střelbě, důrazu na brankovišti a góly pak přijdou.

Jan Miksan byl s týmem v úvodním utkání jara blízko výhře, nakonec na domácím hřišti prohráli v prodloužení. Bude v dalším zápase v domácím prostředí Plzeň úspěšnější? Autor: Milan Podpera.

Určitě nás to žene dopředu, žádný tým nechce být poslední

V letošní sezóně jste na první branku čekal až do třináctého utkání, ale v jarní části už jste ve dvou zápasech posbíral čtyři kanadské body. Jak vnímáte takový vstup do soutěže po zimní přestávce?

Vstup je to samozřejmě lepší než do začátku sezóny, i s ohledem na situaci, ve které se nacházíme. Je to ovšem i zásluhou mých spoluhráčů a já jsem rád, že mohu týmu pomoct.

V sobotu odehrajete utkání s Prachaticemi, kterým můžete ještě více odskočit, nebo se soupeř z posledního místa zase dotáhne. S čím do tohoto souboje jdete?

Jdeme do toho jako do každého zápasu. Že chceme vyhrát za tři body. Bude to velmi důležitý zápas, který dost možná napoví, jak bude vypadat zbytek sezóny.

Pro letošní ročník se změnila pravidla a poslední tým tabulky po základní části sestoupí do nižší soutěže. Jsou z této pozice obavy? A je to nyní to, co vás nejvíce žene dopředu, abyste se tomu vyhnuli?

Určitě nás to žene dopředu, protože žádný tým nechce být poslední. Pořád se ale snažíme soustředit hlavně na sebe a podávat nejlepší výkon, abychom se nemuseli ohlížet na ostatní týmy a ostatní výsledky.