Turnaje

Dokážeme porazit i silné soupeře, je potřeba dál pracovat, ohlíží se za Pilsen Challenge Vít Lokajíček

Mečouni na letošním ročníku mezinárodního turnaje Pilsen Challenge vybojovali bronzové medaile. V základní části prohráli jen utkání s Kert Parkem, byli blízko finále, ale kvůli horšímu skóre hráli o třetí místo.

Mezi nejproduktivnější hráče se zařadil Vít Lokajíček, který kvůli studijní stáži v podzimní části v zápasech nenastupoval.

Nejprve byly naše výkony hodně pod našimi možnostmi, pak jsme se ale zvedli a zlepšili to

Vítku, z důvodu studijní stáže ve Španělsku jsi vynechal podzimní část, ale nyní už se s týmem připravuješ na jaro. Chyběl Ti hokejbal během pobytu v zahraničí?

Chyběl mi hodně, když to šlo, tak jsem se snažil sledovat utkání online a celou dobu jsem byl v kontaktu s klukama.

O víkendu jsi hrál také na mezinárodním turnaji Pilsen Challenge, kde jste během dvou dnů odehráli čtyři zápasy proti kvalitním soupeřům. Co vám ukázal před jarní částí?

Ukázal nám, že když chceme, tak dokážeme porazit i silné soupeře, takže je potřeba dál pracovat a dělat to, co po nás trenéři chtějí.

V úvodním zápase jste prohráli s Kert Parkem, pak jste ale porazili českou reprezentaci do 20 let a Považskou Bystricu. Jak hodnotíš výkony mužstva?

Výkony našeho týmu byly jako na horské dráze. Nejprve byly naše výkony hodně pod našimi možnostmi, pak jsme se ale zvedli a zlepšili to. Ale s rostoucí únavou šel náš výkon v posledním zápase zase krapet dolů.

V utkání proti loňskému mistrovi slovenské extraligy sis zapsal první góly na turnaji. Nejprve jsi v deváté minutě otevřel skóre, ve druhé třetině jsi pak vyrovnal. Jak se za tím ohlížíš?

Na prvním gólu se perfektně podílel celý náš útok, tam Poli (Roman Poláček – pozn. red.) skvěle forčekoval, Švarcík (Marek Švarc – pozn. red.) získal míček, přihrál mi do volného prostoru, odkud jsem prostřelil gólmana. A ten druhý gól, to mě křižnou přihrávkou našel Švarcík na levém kruhu, kdy jsem střílel z první a znovu to tam spadlo.

Abych řekl pravdu, tak ano, jen je škoda, že nám to finále o skóre uteklo

Od postupu do finále jste nebyli daleko, první tři týmy měly po základní části stejný počet bodů a rozhodlo skóre. To měli lepší soupeři a utkali jste se tak s reprezentací U20 o bronzové medaile. Očekával jsi takto vyrovnané výsledky?

Abych řekl pravdu, tak ano, jen je škoda, že nám to finále o skóre uteklo.

Už po jedenácti vteřinách vám vsítil první gól Matěj Pavlíček, který ve druhé třetině dokončil hattrick. Ztrátu se vám podařilo smazat a nakonec jste vyhráli o gól. Co rozhodlo o vítězi?

Rozhodnul ten náš čtvrtý gól, kdy vlastně oni pokaždé v zápase vedli a my vždy dotahovali a až ve třetí třetině se nám povedlo získat vedení, které jsme udrželi až do konce zápasu.

Na turnaji jsi patřil k nejproduktivnějším hráčům. V základní části sis zapsal dva góly a dvě asistence, v zápase o třetí místo jsi také dvakrát nahrával. Na jakou gólovou situaci nejvíce vzpomínáš?

Asi na ten druhý gól proti Povážské Bystrici, kde jsem nejprve v naší přesilovce daroval obrovskou příležitost soupeři, ale skvěle nás podržel Víťa v bráně a pak jsme hru otočili, kluci to skvěle sehráli při přesilovce na pravé straně a Švarcík mě našel pěknou přihrávkou a šli jsme se radovat. To si myslím, že byl i hodně důležitý moment, který nás nakopnul k tomu, otočit utkání v náš prospěch.

Zanedlouho už vstoupíte do jarní části, kdy se na domácím hřišti potkáte s Pardubicemi. Jak se těšíš na extraligový zápas?

Ale jo, docela se i těším, s Pardubicemi je to vždy těžký zápas, takže se musíme dobře připravit, abychom získali důležité body do tabulky.

Zdroj rozhovoru: HBC Plzeň.